divendres, 24 de maig del 2019

PA de BRIOIX SENSE GLUTEN


Bon dia!
Avui torno amb aquesta recepta d'un brioix sense gluten per celebrar el proper  27 de maig el "Dia internacional a la Celiaquia"
Amb Thermomix és molt fàcil aconseguir un bon amassat  sense gluten, ja que són farines que manualment són difícils de treballar. Aquest brioix té una textura i una molla molt esponjosa, us animo a provar-lo!

INGREDIENTS:
pre ferment:
180 gr de llet
10 gr de sucre
25 gr de llevat fresc
20 gr de farina de blat sarraí (fajol)
Massa:
3 ous
380 gr de farina sense gluten (recomano la marca gallo)
60 gr de sucre
1 culleradeta de sal
100 gr de mantega a temperatura ambient

PREPARACIÓ:

1. Farem el pre-ferment posant la llet, sucre, llevat i farina de fajol al vas, programem 1 minut, 37º, velocitat 3. Ho deixem reposar dins del vas 20 minuts.

2. Afegim els ous, la farina, el sucre i la sal, remenem 10 segons a velocitat 4..

3. Incorporem la mantega a trossets i programem 20 segons a velocitat 6. Posem aquesta massa (liquida) en un motlle de plum cake i la deixem reposar una estona que llevi.

4. Amb el forn calent a 180º posem el pa a coure uns 35-40 minuts, si veieu que us queda molt cuit de sobre tapeu-lo amb paper d'alumini. Abans de treure'l del forn comproveu que estigui ben cuit punxant-lo.

BON PROFIT!!






dijous, 9 de maig del 2019

BARRETES DE SÈSAM, MEL I CÍTRICS


Bona tarda!!
Avui us presento una recepta de barretes energètiques, sé que no és una recepta que estem acostumats a preparar normalment pero si és una recepta per fer ocasionalment i la veritat és que queden molt bones, molt mes que les que poguem comprar. Aquestes són sense gluten i són ideals per un esmorzar ja que aporten molta energia.
Espero que us agradin!


INGREDIENTS:
250 gr de llavors de sèsam
8 tires de pell de llimona
4 tires de pell de taronja
100 gr de sucre morè
100 gr de mel
una mica d'oli de girasol

PREPARACIÓ:

1. Torrarem les llavors de sesàm a la paella fins que quedin daurades, també ho podem fer al forn. Les deixem refredar.

2. Posem les pells dels cítrics al vas i les triturem 10 segons a velocitat 7. Fem baixar la resta de les parets i repetim l'operació.

3. Afegim el sucre i la mel, programem 7 minuts, 100º, velocitat 1.

4. Incorporem les llavors de sèsam i programem 10 minuts, 80º, gir esquerra, velocitat 1. Folrem amb paper de forn un motlle quadrat i amb les mans untades amb oli anem pressionant, també hi podem passar un corró per sobre perquè quedin ben compactes. Les deixem reposar un parell d'hores fins que estiguin ben fredes i les tallem a rectangles, les conservem en un motlle hermètic

BON PROFIT!!