Bona tarda!
Avui comparteixo amb vosaltres una recepta típica de Banyoles, aquesta recepta és la que faig jo a casa i s'assembla molt a l'original, la faig sense gluten perque per mi el resultat és millor, tot i que la podeu fer amb farina normal. El resultat és un pa de pessic amb gust d'ametlla súper esponjós
Un dels trucs perque quedi perfecte és la temperatura del forn a 150º i coure-la a poc a poc, un altre truc per mi és que un cop la retirem del forn la deixem refredar amb el motlle de cap per avall, per evitar que baixi. I el motlle per mi també és important a de ser de corona perque circuli bé la calor mentre la tenim al forn i ens quedi la cocció uniforme. Si el teniu metàl.lic millor
Espero que us agradi i que la gaudiu moltissim!
Recepta de Judith Palmada
INGREDIENTS:
4 ous
100gr de sucre
100 gr d'ametlla marcona
40 gr de farina de blat de moro (maicena)
1 culleradeta de llevat químic
PREPARACIÓ:
Escalfem el forn a 150º calor dalt i baix
1. Posem les ametlles al vas i les ratllem 10 segons a velocitat 10. Tot seguit incorporem la maicena i el llevat químic i barregem 4 segons a velocitat 3. Retirem i reservem
2. Posem la papallona a les ganivetes, els ous i el sucre i programem 6 minuts, 37º, velocitat 4. Tot seguit tornem a programar 6 minuts, velocitat 4, aquest cop sense temperatura.
3. Ara afegim les farines reservades i programem 4 segons a velocitat 3. Acabem d'incorporar amb l'espàtula
4. Aboquem la massa dins un motlle prèviament engrasat de corona i la posem al forn 35 minuts. Un cop cuita la deixem refredar amb el motlle de cap per avall, un cop freda desmotllem i posem sucre glaç per sobre
BON PROFIT!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.