divendres, 18 de juny de 2010

ESPIGA DE PA



Avui us deixo una espiga de pa, no us poso cap recepta perquè el que m'interessa és ensenyar-vos com s'elaboren. No té cap secret és molt sencilla nomès seguint un parell de pasos podeu fer aquestes espigues tant divertides i que segur que sorprendreu als vostres començals.
Per fer pa el que és impresindible és respectar el temps de llevat i tenir els 3 ingredients bàsics, llevat, farina i líquid, quan em refereixo a líquid vull dir que tant pot ser aigua, vi, una part d'oli, cervesa, llet, etç. En quan a les mides sempre el pes del líquid és la meitat del de farina, i el llevat per 500 gr de farina són uns 25 gr de llevat, per 1 kg 50 gr. Si teniu clares aquestes normes sempre us sortirà bé, és indiferent de la farina que hi poseu, i del líquid, amb llet queda la crosta més tova i mes rossa, amb aigua queda mes cruixent. Proveu-ho veureu que fer pa a casa no és tant díficil!

Us deixo un pas a pas:
Un cop tenim la massa a punt fem un rulo llarg i prim, li donem forma de piràmide més estret de dalt i més ample de baix a la base.
Desprès amb unes tisores anem fent talls esviaxats a la massa d'uns 2 cm de gruix , anem obrint un tros de massa cap a la dreta i un altre a l'esquerra ho deixem llevar i enfornem.

14 comentaris:

  1. Boníssim aquest pas a pas, gràcies.
    Bon cap de setmana.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Que pan más maravilloso! y que bien explicadito, me ha gustado mucho, guardo la pagina para tenerla a mano ;-)

    Besitos

    ResponElimina
  3. Un post estupendo con el que seuro nos sale maravillo ese pan lo mismo que a í.
    Besos y buen fin de semana.

    ResponElimina
  4. Ostres nena, primer de tot, m'encanta la nova foto que has posat, es espectacular!!
    I aquest pa?? La forma es molt facil tal i com l'expliques i es taaaant vistos!
    Moltes gràcies!

    ResponElimina
  5. Amb un pas a pas t'estalvies moltes paraules i guanyes comprensió :-)
    Gràcies per il·lustrar-ho tan bé.

    ResponElimina
  6. Moltes gracies a tots pels vostres comentaris, bon cap de setmana!

    ResponElimina
  7. Wuau!!! Com ha canviat la temperatura en el teu bloc, hem pasat d'hivern fred a un fred dolç.
    Aquest pà t'he quedat super bé.
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  8. Veig que ja has cambiat la foto,d'aquella nevada,pensaba dir-t'ho.
    Molt bona l'explicació de la trena i en general del pa.Bona verbena

    ResponElimina
  9. Precioso wapa y muy bien explicado ,con tu permiso me guardo la receta.
    Bicos mil y feli finde wapa.

    ResponElimina
  10. Me encantan cómo quedan las espigas, siempre sorprenden al que las ve.
    Un besito

    ResponElimina
  11. Gràcies per l'explicació: encara no he fet mai espigues, provaré la manera com l'has feta tu, t'ha quedat guapíssima!

    ResponElimina
  12. No tenen cap complicació, nomès seguint aquests dos passos queden sempre bé, tant si les fas de brioix, de pa d'espelta etç...

    En quan a la foto, ja feia dies que la volia canviar però no en trobava cap que m'agrades i aquest pastís era tant bo que vaig pensar que és mereixia estar a la portada del meu blog, La Carmen de Dulces Bocados em va recomenar que i poses aquesta i així ho vaig fer.

    ResponElimina
  13. Yo no tengo esta maquinita, me gusta amasar con las manos, pero reconozco que me fascinan los resultados que se obtienen.

    Disfrútala y nos cuentas ;)

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.