dimecres, 22 de desembre del 2010

PATÉ DE SALMÓ I PERNIL



Avui us deixo un entrant molt fàcil, que el podeu deixar fet d'un dia per altre, la presentació d'aquest paté sempre m'ha agradat molt i el gust és boníssim.
A casa ens el mengem amb unes torradetes, s'escampa molt bé i és molt bo, a més crec que vesteix i queda molt bé a la taula.
INGREDIENTS:
150 gr de salmó per forrar el motlle
50 gr olives negres sense pinyol
200 gr pernil dolç (york)
200 gr salmó fumat
5 fulles gelatina 10 gr
250 gr de llet
20 gr mantega
30 gr maicena
sal / pebre/ nou moscada
150 gr de nata líquida per cuinar
PREPARACIÓ:
1. Forrem un motlle de corona o de plum cake amb el salmó.
2. Triturem les olives 2 segons a velocitat 5, reservem en un vol.
3. Triturem el salmó i el pernil junts, 5 segons a velocitat 5, reservem amb les olives.
4. Hidratem les fulles de gelatina amb aigua freda.
5. Ara prepararem una bexamel, posarem la llet, la mantega, la maicena, la sal, el pebre i la nou moscada. Programarem 3 minuts, 100º, velocitat 2 ( els primers 10 segons a velocitat 5 per unir bé els ingredients).
6. Ara posarem a escòrrer la gelatina i la fonem 10 segons al microones, l'afegim a la bexamel juntament amb els 150 gr de nata, les olives, el salmó i el pernil. Remenem 20 segons a velocitat 5.
7. Aboquem aquesta mescla sobre el motlle amb el salmó i ho deixem reposar un mínim de 4 hores a la nevera.
Un cop fred desmotllem i decorem amb olives, l'acompanyem de torradetes.
Bon profit!!

8 comentaris:

  1. Judith te ha quedado espectacular este paté y me gusta la combinación de salmón ahumado y jamón york, deliciosa. Besitos y felices fiestas guapa....

    ResponElimina
  2. ¡¡Que chulada de formita! la receta me encanta y anda lo que cunde, especial para estas fechas.

    ResponElimina
  3. Un pastís de festa grossa! Me l'apunto per les festes!

    ResponElimina
  4. T'ha quedat fantàstic, quedarà preciós a la taula de Nadal i saborós al màxim!
    Que pasis une festes fantàstiques i un molt Bon Nadal!
    Un petó enorme

    ResponElimina
  5. M'encanta com t'ha quedat, el salmó m'agrada de totes les maneres i aquest paté ha de quedar boníssim.
    Desitjo que tingueu unes bones festes i un any nou ple de coses meravelloses.
    Petonets

    ResponElimina
  6. kina bona pinta, segur que amb les torradetes est+a genial

    bon nadal

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.