Aquesta és la proposta de les noies de Memòries d'una cuinera per aquest mes de juliol.
La veritat és què, qui no a provat mai el gaspatxo o el salmorejo tots dos molt semblants. A casa ens agraden molt totes dues receptes però si teniu convidats i dubteu si els agrada el cogombre o el pebrot, el salmorejo és una bona opció ja que nomès porta tomàquet, molla de pa, all, vinagre oli i sal.
Com sempre l'he preparat amb el thermomix, crec què per preparar aquests tipus de recepta és d'una gran ajuda, a part de que qüasi no embruts el triturat que té és perfecte.
2 gra d'all
1 kg de tomàquets madurs nets i amb pell
1 culleradeta de sal
200 gr aprox de molla de pa ( millor sec del dia abans)
30 gr de vinagre
150 gr d'oli d'oliva
Per acompanyar:
Daus de pernil salat
ou dur
PREPARACIÓ:
1. Posem els daus de pernil al vas i amb la posició del vas tancat li donem 2 cops de turbo per triturar-lo petit. Retirem i reservem
2. A continuació posem els grans d'all, els tomàquets, la sal i programem 30 segons velocitat 5. Afegim el pa i el vinagre i triturem 30 segons a velocitat 5. Tot seguit 2 minuts velocitat 10.
3. Ara programarem velocitat 5 sense posar-li temps i anirem tirant l'oli sobre la tapa sense treure el cubilet, fins que s'hagui acabat tot. Pararem la màquina i el reservem a la nevera fins l'hora de servir.
4. El servim acompanyat de pernil salat o ou dur.
BON PROFIT!!!
Una recepta que va perfecte amb les calors que tenim!!!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Perfecte, jo n'acabo de preparar i el tinc a la nevera per demà. ben fresquet!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Es perfecto¡¡ el color me encanta y con estos calores lo mejor¡ Un fuerte abrazo, Teresa
ResponEliminaNo n'he fet mai. Haure de probar-lo ja que els ingredients m'agraden tots ¡¡¡
ResponEliminapetons.
Quan vam anar a andalusia ja fa uns 12 anys ens en vam fer un fart!, a l'Albert li agrada més que el gaspatxo i cada estiu en faig. T'ha quedat amb un aspecte esplèndit!, per cert, a l'agost tornem a Granada!..salmorejo al canto!A reveure!
ResponEliminaEl gaspatxo no m´agrada gaire, pero no sabia que el salmorejo no portès ni cogombre ni pebrot! El provarè de fer a veure si m´grada!
ResponEliminaPetons
Hola Judith! A mi m'agrada molt el gazpatxo, però mai he provat el salmorejo, suposo que és igual de bo.
ResponEliminaCom que l'estiu és molt especial, almenys per mi de cara el blog, aprofito per desitjar-te que passis un bon estiu.
Una abraçada guapa!
No em provat mai el salmorejo, pels ingredients que porta, crec que m’agradarà, amb el teu permís m’emporto la recepta.
ResponEliminaPetons
No n'he fet mai però t'ha quedat un color molt i molt maco, molt intens!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar al memòries.
Petonets.
Qué delicia y frequito para estos calores, yo lo preparo mucho me gusta más que el gazpacho. besitos guapa...
ResponEliminaPerfecte per demà, per exemple!
ResponEliminaMoltes gracies a totes pels vostres comentaris!!
ResponEliminaNO l'he provat mai ,però totes les cremes fredes m'agraden,serà una bona oportunitat per provar-ho.
ResponEliminaUna abraçada
Ummm bonissim, jo tambe el faig, pero en contes de pa i posso una mica de carrote crua.
ResponElimina