dimarts, 10 de juliol de 2012

CHOUQUETTES


Aprofito que el dia 14 de Juliol és la festa nacional de França per deixar-vos aquesta recepta típica del país.
Les Chouquettes són uns petits capricis de massa choux cuita i fornejada. La textura és una massa inflada, cruixent per fora i molt tendra per dins molt semblant a les nostres profiteroles però sense farcit, ideals per acompanyar un cafè!!!
Aquesta és la recepta que em va tocar practicar per ahir dilluns a l'assamblea de Thermomix, realment són delicioses i en surten moltíssimes!!!

INGREDIENTS:
200 gr d'aigua
90 gr de mantega
1/2 culleradeta de sal
50 gr de sucre
130 gr de farina de repostería
3 ous
1 ou batut per pintar-les
sucre perlat per decorar

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 180º

1. Posem l'aigua, la mantega, la sal i el sucre al vas i programem 3.30 min a 100º, velocitat 1.

2. Afegim la farina de cop i remenem 1.30 min velocitat 3. Té de quedar com la massa sable.

3. Sense programar temps posem velocitat 5 i anem afegint els ous d'un en un pel bocal. remenem uns 30 segons i posem la massa en una màniga pastíssera.

4. Anem fent petites boletes sobre la safata del forn prèviament folrada amb paper vegetal, les pintem a ou i posem el sucre perlat per sobre,  les posarem a coure 20 minuts a 180º. Retirem i deixem refredar.

Nota: És molt important no obrir la porta del forn, mentre és couen això faria que és refredes el forn i ens baixessin.





11 comentaris:

  1. Han de ser ideals pel café o per berenar:
    petons

    ResponElimina
  2. No ho sabia, creia que eren lioneses. Interessant

    ResponElimina
  3. a mi em passa igual que la Nuria! empensava que eren lioneses! jajajajaja

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet són lioneses sense tallar ni farcir ;-)

      Elimina
  4. Són molt bones i tenen un gust molt suau!!!

    ResponElimina
  5. Judith estos bocados son pequeños pecados, se ven perfectos y seguro que bien ricos. Un beso guapísima¡

    ResponElimina
  6. No he vist mai el sucre perlat. On es compra? Voldria fer-los pero em falta akest ingredient. La veritat es que tenen molt bona pinta. Records

    ResponElimina
  7. Hola MAite, el sucre perlat el trobaràs a qualsevol super a la secció de Vaineé

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.