Les Chouquettes són uns petits capricis de massa choux cuita i fornejada. La textura és una massa inflada, cruixent per fora i molt tendra per dins molt semblant a les nostres profiteroles però sense farcit, ideals per acompanyar un cafè!!!
Aquesta és la recepta que em va tocar practicar per ahir dilluns a l'assamblea de Thermomix, realment són delicioses i en surten moltíssimes!!!
INGREDIENTS:
200 gr d'aigua
90 gr de mantega
1/2 culleradeta de sal
50 gr de sucre
130 gr de farina de repostería
3 ous
1 ou batut per pintar-les
sucre perlat per decorar
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 180º
1. Posem l'aigua, la mantega, la sal i el sucre al vas i programem 3.30 min a 100º, velocitat 1.
2. Afegim la farina de cop i remenem 1.30 min velocitat 3. Té de quedar com la massa sable.
3. Sense programar temps posem velocitat 5 i anem afegint els ous d'un en un pel bocal. remenem uns 30 segons i posem la massa en una màniga pastíssera.
4. Anem fent petites boletes sobre la safata del forn prèviament folrada amb paper vegetal, les pintem a ou i posem el sucre perlat per sobre, les posarem a coure 20 minuts a 180º. Retirem i deixem refredar.
Nota: És molt important no obrir la porta del forn, mentre és couen això faria que és refredes el forn i ens baixessin.
Han de ser ideals pel café o per berenar:
ResponEliminapetons
No ho sabia, creia que eren lioneses. Interessant
ResponEliminaa mi em passa igual que la Nuria! empensava que eren lioneses! jajajajaja
ResponEliminaDe fet són lioneses sense tallar ni farcir ;-)
EliminaSón molt bones i tenen un gust molt suau!!!
ResponEliminaJudith estos bocados son pequeños pecados, se ven perfectos y seguro que bien ricos. Un beso guapísima¡
ResponEliminaquina pinta més boonaaa!!!
ResponEliminaHan de ser una delícia celestial!
ResponEliminaSiiii són delicioses!!
EliminaNo he vist mai el sucre perlat. On es compra? Voldria fer-los pero em falta akest ingredient. La veritat es que tenen molt bona pinta. Records
ResponEliminaHola MAite, el sucre perlat el trobaràs a qualsevol super a la secció de Vaineé
ResponElimina