dissabte, 5 de gener del 2013

FONDUE DE FORMATGE



Hola bon dia a tothom !!
Ja heu fet bondat, aquest any?? Mira que els Reis ja estan baixant per la muntanya que hi ha darrera l'estany i ho veuen i senten tot!! (jejeje això m'ho deien els pares quan era petita, innocent de mi!!!)
- Doncs si!, Reis he pecat amb aquest pa fondue he pecat 4 quilos mes a les meves caderes!!!!, ufff mare meva!!!! Però com que sóc molt bona el vull compartir amb tots els meus amics, seguidors i família que em segueixen darrera i davant la pantalla!!!!!! Proveu-lo!!!!!
Bé deixem-nos d'històries i anem al gra, aquesta fondue de formatge ens la vam menjar la nit de fi d'any a casa la Tània, a mi em va tocar portar els entrants i vaig optar per fer aquest pa, però he pensat que pot ser una bona opció per la nit de Reis és un sopar que no et porta massa feina perquè el pots preparar amb antel.lació i l'últim moment el poses al forn a escalfar i és un vici total, queda un pa cruixent amb el formatge fos per anar-hi sucant deliciós!
Vaig fer la recepta tal com m'explicava el llibre tot i que no hi vaig posar la mateixa quantitat de ceba tot i així si notava molt el gust, però de totes maneres era molt i molt bo!!!
BONA NIT DE REIS!!!


INGREDIENTS:
1 pa de pagès de 800 gr aprox
250 gr de formatge emmental
250 gr de formatge "Manchego curado Flor d'Esgueva"
300 gr de ceba recepta original (jo n'hi vaig posar 180 gr)
300 gr de maionesa
1 gra d'all
1 cullerada d'aigua
sal, pebre
250 gr d'oli de gira sol

PREPARACIÓ: (us deixo un pas a pas que ho veureu millor)

1. Obrirem el pa i el buidarem en té de quedar com una cassola. Reservem

2. Ratllarem l'emmental 10 segons al 5-7. Reservem en un plat. Tot seguit ratllem l'altre formatge 10 segons 5-10. Reservem

3. Ara trinxarem la ceba 5 segons a velocitat 5, si ens queden trossos grossos repetirem el Procés, reservem.

4. Ara ens toca fer la maionesa, molt fàcil, posem una gerra sobre la tapa del vas premem la funció bàscula i pesem l'oli, reservem, ara posarem l'ou, el gra d'all, la cullerada d'aigua, la sal i pebre a dins del vas i remenarem 25 segons a velocitat 5. Tot seguit posarem aigua a dins del cubilet, programarem velocitat 4 i anirem tirant l'oli per sobre la tapa perquè ens caigui a poc a poc a dins del vas i així ens quedi la maionesa ben lligada, quan s'acabi parem la Thermomix.

5. Afegim els formatges i la ceba a la maionesa i remenem uns segons a velocitat 2, ens anirem ajudant amb l'espàtula perquè ens quedi ben unit, aboquem aquesta mescla a dins del pa. Si no l´heu de menjar de seguida el podeu reservar a la nevera. També el podeu congelar desprès el temps de forn s'allargarà a 1 hora.

Pre escalfem el forn a 180º a dalt i baix

6. Posem el pa a dins del form 35-40 minuts fins que ens quedi ben cruixent per fora i el formatge fos per dintre, servir-lo al moment, si veieu que és torra massa de sobre tapeu-lo amb paper d'alumini.

BON PROFIT!!








8 comentaris:

  1. Ay se me hizo agua la boca al ver esta delicia! Que bueno esta!
    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Delicioso Gabriela, cuando empiezas no puedes parar!!!

      Elimina
  2. Madre mía qué pinta tiene!! Espectacular :)

    Un besote.

    ResponElimina
  3. Boníssima !!!!!!!!!!!
    però per el meu gust, que no m'agrada la ceba ,
    hi hages posat 30 grs. de ceba.
    Però un bon sopar,per ser plat únic.

    Ptns.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies MOntse el pròxim cop ho tindré amb compte!!!

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.