dimarts, 9 de juliol del 2013
QUICHE
Bon dia i bon sol :-)
A casa ens agraden molt les quiche, és un plat que et dona molta sortida amb una bona amanida tens un sopar ràpid i tant la pots menjar calenta com freda o sigui que te la pots emportar de pic-nic.
L'altre dia remenant per la nevera vaig veure que tenia una massa per fer quiche a punt de caducar, tot sovint em passa vaig el super m'animo a comprar coses que després no li acabo donant ús.
Aquest cop però em va anar bé perquè vaig aprofitar per fer neteja de nevera, tenia uns formatges que ja havien quedat secs, que també vaig aprofitar així no llencem res.
INGREDIENTS:
1 paquet de massa per quiche (masa quebrada o sable)
150 gr de formatges secs, els meus eren gouda i provolone
150 gr de beicon i pernil dolç barrejat
400 gr de llet
100 gr de nata
40 gr de farina
30 gr de mantega
10 gr d'oli d'oliva extra verge
1/2 culleradeta de sal
pebre
4 ous
PREPARACIÓ:
Pre escalfem el forn a 180º
1. Posem els formatges secs al vas i els ratllem 15 segons velocitat 5-10. Retirem i reservem
2. Ara ratllarem el beicon (reserveu un tros per decorar) i pernil 4 segons velocitat 5. Retirem i reservem.
3. Posarem la llet, la nata, la farina, la mantega, l'oli, la sal i el pebre al vas. Programarem 5 minuts, 90º, velocitat 4. Mentre és prepara el quallat posarem la massa en un motlle rodó d'uns 26 cm i la punxem de la base amb una forquilla.
4. Afegim els ous, el trossejat de beicon i pernil i remenarem 5 segons velocitat 2. Aboquem aquest farcit sobre la massa i posem el formatge ratllat per sobre, decorem amb el beicon i cap al forn 20-25 minuts.
BON PROFIT!!
Nota: Jo ho faig tot amb cru hi ha gent que primer posa la massa 15 minuts al forn i després afegeix el farcit i li deixa 10 minuts +. També us podeu fer la massa a casa
Per fer la massa: poseu 350 gr de farina, 130 gr de mantega freda, 70 gr d'aigua, 1 pessic de sal, 1 culleradeta de sucre, 1 culleradeta de llevat químic (royal) tot junt a dins del vas i remeneu 15 segons a velocitat 6. retirem i la deixem reposar 15 minuts a la nevera, després l'estirem ben fina jo ho faig al mig de dos papers film així és més fàcil de transportar-la i posar-la a dins del motlle sense que és trenqui.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Que pinta mas buena madre mía.Muchos besos
ResponEliminaGracias la verdad es que estaba muy rica!!
EliminaUna quiche com aquesta sempre arregla la taula, boníssima!
ResponEliminasi i et soluciona un apat ràpid
EliminaBoníssim, Judith. A casa no en faig mai perquè als nois no els hi agrada, però a mi si :(
ResponEliminaPetons i bon estiu, bonica!
Bon estiu!!
EliminaA mi m'agrada molt la quiche!!! Però...als de casa...no tant!!!! Em passa com a la Gemma Vilabrú....
ResponEliminaPetons,
Olga
gràcies Olga si vols vine a casa que jo t'invito a menjar-ne!!
Elimina