divendres, 3 de gener de 2014

TORTELL DE REIS





Avui us deixo el tortell de reis!
Aquest és de brioix i només porta la fruita confitada per sobre i ametlla en granet, però és igual de bo!! :-)
També el podeu  farcir de nata, trufa o crema i si ho voleu fer amb massapà el farcirem en cru.

INGREDIENTS:
120 gr de sucre
la pell d'una llimona només la part groga
la pell d'una taronja només la part taronja
Massa mare:
70 gr de llet
10 gr de llevat fresc de fleca
1 culleradeta de sucre
130 gr de farina de força
Massa brioix:
60 gr de llet
70 gr de mantega a temperatura ambient
2 ous
20 gr de llevat fresc de fleca
30 gr d'aigua de taronger
450 gr de farina de força
1 pessic de sal
1 ou batut per pintar
fruites confitada per decorar
ametlla en granet
sucre moll 

PREPARACIÓ:

1. Amb el vas sec i net posarem el sucre i el pulveritzarem durant 30 segons a velocitat 5-10. Tot seguit i afegim les pells dels cítrics i  repetim l'operació. Retirem i reservem.

2. Ara farem la massa mare posant tots els ingredients a dins del vas i barrejarem 15 segons a velocitat 4. Formarem una bola i la posarem a dins d'un vol amb aigua tèbia, quan dobli el volum i floti la tindrem a punt.

3. Ara farem la massa del tortell, posarem tots els ingredients dins del vas també la massa mare i remenarem 30 segons a velocitat 6. Tot seguit amassarem 3 minuts, vas tancat, velocitat espiga. Deixarem reposar la massa a dins del vas fins que dobli el seu volum (2 hores depèn de la temperatura ambient)

4. Un cop a doblat amb l'espàtula fem baixar la massa i tornem a programar 1 minut, vas tancat. velocitat espiga. Retirem del vas i li donem forma de tortell, fem una bola grossa i amb els dits li anem fent un forat fins estirar-la del tot. Ara la pintarem amb ou i la decorarem amb les fruites, ametlles i sucre moll. Per fer el sucre moll és molt fàcil posem sucre en un vol i amb les mans humides l'anem treballant fins que ens quedi enganxat. Tapem el tortell amb film transparent i el tornem  deixar llevar uns 30 minuts.

Pre escalfem el forn a 180º

5. El fornegem 25 minuts aproximadament, si veieu que és dora molt ràpid baixeu la temperatura a 150º

BON PROFIT I BONA DIADA DE REIS!




8 comentaris:

  1. Que bueno, no me harto de comerlos huuuuuuuuuuuuuu.Besoss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ni yo Doris estan riquisimos y si són caseros aún mas!

      Elimina
  2. m'encanta el tortell de reis, però sense farciment de nata o crema, com a molt massapà o una mica de cabell d'àngel. El de la TMX surt perfecte!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Dolça
      Doncs aquest t'agardaria peruqè no porta res només la fruita confitada per sobre a casa tampoc els hi agrada amb gaires farciments!

      Bon any!

      Elimina
  3. Que tingueu una bona Diada de REis!! Amb aquest tortell....seguríssim que sí!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Demà el faré! Fa molt bona pinta. Ara acabo de preparar el massapà amb la teva recepta. L'he provat i boníssim :). M'encanta el teu bloc!

    ResponElimina
  5. Per cert Judith, una pregunta, el sucre amb els cítrics que es reserva al principi on s'ha de fer servir? A la massa del brioix o és el que es tira per sobre el tortell abans d'anar al forn? Gràcies!!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.