Casualment l'estem preparant aquests dies a la classe de Quaresma i està agradant moltíssim a tothom!!
És per això que vull compartir-la amb tots vosaltres perquè pugueu posar-la en pràctica! :-)
INGREDIENTS:
1 grapat de rúcula
1 grapat de julivert ( 20gr aprox)
3 grans d'all
40 gr d'oli d'oliva extra verge
40 gr de vi blanc
200 gr de gambetes crues pelades (poden ser congelades)
sal i pebre al gust
1 pessic de caiena (opcional)
1.000 gr d'aigua
sal
400 gr d'espaguetis
2 sobres de safrà en pols
oli al gust
PREPARACIÓ:
1. Posem la rúcula al vas i la ratllem 3 segons a velocitat 7. Retirem i reservem per espolvorejar.
2. Ara posem el julivert, els alls al vas i els piquem 10 segons a velocitat 7. Afegim l'oli i sofregim 3 minuts, 100º, velocitat 1.
3. Afegirem el vi i programem 4 minuts, 100º, velocitat 1 sense posar el cubilet per tal que ens evapori l'alcohol.
4. Afegim les gambetes i programem 3 minuts,100º, gir esquerra, velocitat cullera. Retirem i reservem la salsa.
5. Sense rentar el vas posem l'aigua i la farem bullir, programarem 8 minuts, 100º, velocitat 1. Afegim la sal, els dos sobres de safrà pel bocal i també els espaguetis. Programem els temps indicat en el paquet en el meu cas eren 7 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera. Veureu com els espaguetis a mesura que és couen van baixant a dins del vas. Colem amb el recipient varoma i els posem en una safata juntament amb la salsa de gambes reservada, espolvoregem amb la rúcula picada i amanim amb una mica d'oli d'oliva. Són deliciosos!!
BON PROFIT!!
Nota: Els espaguetis al bullir-los amb el safrà a dins de l'aigua agafen aquest color groc tant bonic.
Moltes gràcies per compartir-la!!! Poques vegades tinc costum de fer la pasta amb la Thmx però, últimament, m'hi he aficionat!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Hola Olga la veritat es que quasi ningú te el costum de fer la pasta al Thermomix i queda molt bé!
EliminaSi t'agrada la pasta al dente fes-la al Thermomix perquè queda perfecte!
Un spaguettis ideals per la cuaresma i també per la resta de l'any.
ResponEliminaPetons
I tant Quima perquè són boníssims!
Elimina