divendres, 11 de juliol del 2014

PASTÍS DE SINDRIA



Que bo i que encertat va ser aquest pastís!!
El vaig fer el dissabte passat ni mes ni menys que per celebrar el 50 aniversari de la meva germana, l'ocasió ho mereixia. Ho vaig endevinar de ple perquè ens va agradar molt no en va sobrar ni un bocí, és molt refrescant  i si us he de dir la veritat no és gens difícil, la recepta la vaig veure al magazine de Thermomix d'aquest mes era una bavaroise de síndria però jo l'he fet amb versió pastís :-)
Espero que us agradi i bon cap de setmana!!

INGREDIENTS:
Base:
200 gr de galetes tipus digestive
70 gr de mantega 

1. Posem les galetes i la mantega a dins del vas i ho ratllem tot junt 10 segons a velocitat 7. Retirem i folrem el fons d'un motlle dels que és desmunten i reservem a la nevera.

Farcit:
700 gr de polpa de síndria
1 rajet de suc de llimona
300 gr de nata molt freda per muntar
130 gr de sucre
5 fulles de gelatina de les grans hidratades amb aigua freda (sinó 9 de petites) + 1 fulla a part per el coulis
Unes fulles de menta
Boles de síndria per decorar


1. Posem la síndria, el suc de llimona i triturem 1 minut velocitat 10. Ho colem i reservem.

2. Posem 150 gr del suc de síndria al vas i afegim 80 gr de sucre i programem 1.30 minuts, 100º, velocitat 1. Afegim les fulles de gelatina prèviament hidratades i remenem 10 segons a velocitat 4. Afegim 200 gr mes del suc de síndria i tornem a remenar 10 segons a velocitat 4. Retirem i deixem refredar a dins d'un bol sense que ens quedi quallat.

3. Ara amb el vas net posem la papallona i muntem la nata a velocitat 3 sense programar temps, anirem vigilant pel bocal quan estigui l'anirem afegint a la mescla que em preparat anteriorment amb moviments envolvents fins que ens quedi ben unit. Aboquem aquesta mescla a sobre la base de galetes i la deixem quallar a la nevera un mínim de 4 hores.

4. Mentre farem el coulis de síndria. Posant els 250 gr de suc de síndria que ens queden + 50 gr de sucre i les fulles de menta. Programarem 8 minuts, varoma, velocitat 1, quan acabi el temps retirem les fulles de menta i afegim la fulla de gelatina, remenem uns segons a velocitat 3. Reservem 

5. Un cop quallat farem boletes de síndria i les posarem a sobre el pastís, hi ha sobre les boletes el coulis ho tornem a reservar a la nevera fins el moment de servir que ja ens haurà quedat quallat.
Desmotllem decorem amb unes fulles de menta i servim!

BON PROFIT!!

Nota: Jo li vaig afegir 2 gotes de colorant vermell al pas 2 però crec que no fa falta per mi va quedar massa rosa. :-)





3 comentaris:

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.