dijous, 16 de febrer del 2017

MENESTRA DE VERDURES


Apa tornem-hi!!
Avui un plat de verdures al vapor, deliciós, la veritat és que una de les coses que m'agrada mes del Thermomix és la cocció al varoma, sigueu o no clients meus si us plau, trèieu-li la pols al varoma i comenceu a utilitzar-lo a topeeee!!
Guanyareu en salut i la verdura al vapor té un altre gust i consistència, us animo a fer aquesta menestra amb verdures de temporada, veureu com no us decepcionarà!!

INGREDIENTS:
1 litre d'aigua
300 gr de mongeta tendra perona, tallada a trossets
2 ous embolicats amb film 
500 gr de pèsols congelats
6 carxofes fresca neta i  tallada
1 gra d'all
50 gr de ceba
50 gr d'oli d'oliva
100 gr de pernil a daus
1 culleradeta de maicena
1 polsim de sal
150 gr de líquid de la cocció

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua al vas i l'escalfem 10 minuts, 100º, gir esquerra, cullera, mentre preparem les verdures. Posem els pèsols juntament amb els ous a dins el recipient varoma, a la safata del varoma i posem la carxofa, tapem i reservem.

2. Un cop l'aigua bull i posem la mongeta a dins, a sobre el varoma i programem 30 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Un cop cuit escorrem les mongetes i reservem el liquid de la cocció (ens servirà per la salsa)

3. Posem la ceba, l'all i l'oli al vas, triturem 4 segons a velocitat 4 i sofregim 5 minuts, 120º, velocitat 1. (Tm31, temperatura varoma)

4. Afegim el pernil i ofeguem 5 minuts, 120º, gir esquerra, velocitat cullera. Incorporem la farina i la sal al voltant de les ganivetes i programem 2 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera.

5. Afegim els 150 gr del líquid de la cocció i programem 2 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat 2.

6. Posem les verdures en una safata pelem els ous i l'acompanyem amb la salsa.

BON PROFIT!!

Nota: El recipient varoma és la peça més fonda i gran, la safata és la part més baixa del varoma, la que posem a sobre el recipient, aquesta és opcional de posar-la, el recipient sempre i té d'anar juntament amb la tapa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.