dilluns, 18 de gener del 2010

COCA DE XOCOLATA AL MICROONES

Bonissima!!!
Aquesta recepta és com diríem "un todo en uno" ràpida, comòde, i el més important estalvï d'energia perque només necessita 6 minuts de microones per ser cuita, i els gust no em parlem, bonissima sobretot per addictes a la xocolata, no és gens empalagosa. Estic pensant que la pròxima vegada l'acompanyaré amb una crema anglesa pel cim.
Font: Blog Chocolate y pimienta

INGREDIENTS:

200 ml de nata
200 gr de xocolata negre (la meva 70%)
125 gr de sucre
125 gr de farina d'ametlla
4 ous
1/2 sobre de llevat royal

PREPARACIÓ:

Amb thermomix
1. Posem la xocolata al vas i li donem 5 cops de turbo per trinxar-la, li afegim la nata i programem 4 minuts, 100º, velocitat 3.

2. Afegim el sucre, la farina d'ametlla, els ous, la llevadura i programem 30 segons velocitat 4. Acabem de remanar amb l'espàtula i ho posem en un motlle de silicona, que sigui bastant alt perquè sinó us vessarà, perquè puja molt, un cop freda i reposada torna a baixar.

3. Posem el motlle dins del microones i programem 6 minuts a màxima potencia ( el meu de 800 w), quan acabi el temps deixem reposar 5 minuts dins del microones.

4. La deixem refredar dins del motlle, quan la desmotllem la servim espolvorejada amb sucre glaç.


Cuina tradicional

1. Posem la nata en un caçó al foc, afegim la xocolata i remanem fins veure-la ben fossa, retirem del foc i afegim el sucre anem remanant amb una espàtula, afegim la farina d'ametlla, els ous d'un en un sense deixar de remanar i finalment la llevadura.

Nota: com més la deixeu reposar, més bona és.





3 comentaris:

  1. Judith, a casa agrada segur, perquè la xocolata sigui on sigui ens encanta i aquesta coca té una pinta deliciosa. A la foto és veu
    tendra .... boníssima. Petons

    ResponElimina
  2. Es un bizcocho delicioso, creo que Elena dio en el clavo, es ideal para unas prisas y siempre sale bien.
    Besos.

    ResponElimina
  3. A las dos os digo que esta de muerte!!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.