divendres, 15 de gener del 2010

PASTÍS DE XAMFAINA

Bonissim!!!
Aquesta recepta l'he preparat un piló de vegades, peró mai m'havia entretingut a fer les fotos, A més és molt pràctica perque la pots deixar preparada d'un dia per altre, ja sabeu que quasi tot o preparo amb Thermomix perque embruts menys peró aquesta recepta no té cap complicació és pot fer de manera tradicional.
Font: Llibre "A todo vapor" de thermomix

INGREDIENTS:

130 gr de carbassó
130 gr de albergínia
80 gr de pebrot vermell
80 gr de pebrot verd
150 gr de ceba
50 gr d'oli d'oliva
250 gr de tòmaquet triturat cru
1 culleradeta de sal
2 llaunes de tonyina

Per montar els pastís:

9 talls de pa bimbo sense crosta

Per la beixamel:

200 gr de xampinyons làminats
40 gr d'oli d'oliva
40 gr de farina
400 gr de llet
20 gr de parmesà + 20 gr més per espolvorejar pel cim
1 culleradeta de sal
pebre + nou moscada

PREPARACIÓ:

1. Posem les verdures netes i tallades a trossos grans dins del vas (menys el tòmaquet) i triturem 4 segons a velocitat 4. Afegim els 50 gr d'oli i programem 10 minuts, temperatura varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

Amb cuina tradicional :
Tallarem les verdures petites i les afogarem en una paella amb oli.

2. Mentre rentem els xampinyons i els posem dins el recipient varoma. Reservem

3. Afegim el tòmaquet triturat, la sal i el pebre, programem 5 minuts, temperatura varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

Cuina Tradicional:
Afegim el tòmaquet ho salpebrem i continuem coent a foc baix uns 20 minuts, fins veure les verdures ben cuites.

4. Posem el recipient varoma al seu lloc i tornem a programar, 20 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera.

5. Anem per montar els pastís en un motlle de plum cake si és de metall el forrem amb film així ens serà més fàcil desmotllar, de silicona no cal. Posem una capa de pa, al cim una de xamfaina i sobre la xamfaina una de tonyina, tornem a cubrir amb el pa i repetim el procés. El deixem refredar.

6. Farem la beixamel, posarem els xampinyons cuits al vapor dins del vas amb els 40 gr d'oli i programem 2 minuts, 100º, velocitat 1.

7. Afegim la farina i tornem a programar 1 minut, 100º, velocitat 1.

8. Afegim la llet, el parmesà ratllat, la sal, el pebre i la nou moscada i programem 6 minuts, 100º, velocitat 2.

9. Desmotllem el pastís dins d'una plata de pirex i aboquem la beixamel pel cim. Espolvoregem amb parmesà ratllat i el gratinem 10 minuts al forn.

Cuina tradicional:
Afogem els xampinyons en una paella amb oli, li afegim la farina i la rosegem, afegim la llet, la sal, el pebre i la nou moscada i anem remanant fins veure-la ben espessa. Aboquem al cim del pastís i gratinem.

Us deixo un pas a pas:


































3 comentaris:

  1. Mmmm... quina pinta, noia!
    Afegeixo el teu bloc al lector, no me'l puc perdre :-D

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies, no dubtis que jo també t'aniré visitant

    ResponElimina
  3. Bones Judith!
    Que bé aquesta recepta, en una classe d'ara del mes de juny en van parlar, i vaig apuntar que la volia.
    Ara ja la tindré!
    Ha d'estar boníssim.
    Felicitats pel bloc, molt interessant i molt ben explicat.
    Per casualitat no tindràs pas més receptes sense gluten, de pa i pastisseria?
    Moltes gràcies!!
    Salut,

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.