INGREDIENTS:
Massa mare:
50 gr d'aigua
20 gr de llevat de fresc de forner
1 cullerada de sucre o mel (jo mel)
110 gr de farina de força
massa de pa:
300 gr d'aigua
20 gr de llevat de forner
540 gr de farina de força
2 culleradetes de sal
PREPARACIÓ:
1. Posem en el vas l'aigua, el llevat, la mel i la farina de la massa mare i programem 15 segons a velocitat 4. trèiem la massa i fem una bola amb les mans la posem a dins d'un vol amb aigua tèbia i esperem que dobli el seu volum i que suri (15 min. aprox).
2. Posem a dins del vas la massa mare, l'aigua, el llevat, la farina i la sal. Amassem programant 5 minuts velocitat espiga. deixem reposar 2 hores la massa dins del vas fins que veiem que surt pel forat de la tapa.
3. Trèiem la massa i sobre una superfície enfarinada li donem la forma que desitgem, el posem sobre la safata del forn i el deixem reposar 30 minuts.
Precalentem el forn a 220º
4. Posem el pa coure els primers 15 minuts a 220º, desprès baixem la temperatura a 190º durant 20 minuts +.
Nota: podem posar una tassa amb aigua a dins del forn això farà que el pa ens quedi mes cruixent, si l'anem mullant amb un pulveritzador d'aigua això farà que tingui mes crosta.
Judith, t'ha quedat fantàstic!!
ResponEliminaM'anoto la recepta i el provaré de fer. Tot i així, no acabo d'aconseguir que em quedi la crosta cruixent tot i lo de posar el recipient amb aigua o ruixar-lo. Només em queda cruixent si el coc dins una cassola pyres. :S
Petons!
Ohhhhh Judith, t'ha quedat un pa boníssim!!Ja he fet diferents pans però mai amb massa mare. Me l'apunto que té una pinta!!
ResponEliminaPetonets preciosa i feliç setmana,
Vanesuky.
Aquest pa es veu boníssim! m'encanten els que porten massa mare, tenen molt més sabor i duren més temps tendres. Es pa, pa.
ResponEliminapt!
Estic d'acord amb tu Eva, és manté tendre mes dies, i el gust és boníssim.
ResponElimina