dimarts, 16 de febrer del 2010

PA DE SEGÓ, ANOUS,POMA,IOGURT I PASTANAGA

Aquest mes, Vorwerk a preparat unes classes de cuina sana i natural. Tot primer quan em van dir les receptes que és preparaven no em van acabar de convençre, peró al final i vaig assistir, i la veritat em va agradar molt tot el que és va preparar, era diferent a les classes que estem acostumats peró,molt bé. Aquí us deixo la recepta d'aquest pa que a mi personalment em va agradar molt.


INGREDIENTS:
75 gr denous
40 gr de pastanaga
1 poma (200 gr aprox)
1 iogurt natural
1 ou
120 gr de farina de segó de blat
100 gr de llet
20 gr de llevat premsat
200 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
1 pessic de bicarbonat
70 gr de sucre
40 gr de margarina a temperatura ambient

PREPARACIÓ:
1. Trinxem les nous 3 segons, velocitat 4, retirem i reservem.

2. Posem al vas la pastanaga, la poma, el iogurt, i ratllem 2 segons a velocitat 5. Incorporem l'ou i el segó i remenem 10 segons, a velocitat 5. Reservem en un vol.

3. Sense rentar el vas i posem la llet, el llevat, la farina, la sal, el bicarbonat i el sucre. Amassem 30 segons a velocitat 6.

4. Afegim el preparat anterior de pastanaga, poma, iogurt i programem 2 minuts, velocitat espiga. Tornem a programar 1 minut, anem afegint la margarina pel bocal i els últims segons les nous. Acabem d'unir-ho amb l'espàtula i ho deixem reposar dins del vas fins que dobli el seu volum. (degut a la farina de segó queda una consistència pastosa)

5. Posem la massa dins d'un motlle de plum-cake engrasat amb mantega i deixem reposar 30 minuts +. (jo el vaig tenir al cim del radiador, perquè a dins del vas no em va llevar)

Precalentem el forn a 180º
6. El posem a coure durant 1 hora a 180º. Un cop el desmotllem el deixem refredar sobre d'una rejilla per evitar que ens quedi humit.

10 comentaris:

  1. ei, quin pa més bo!!! però té consistència de pa o de coc?
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Me gusta, se ve tan bien hecho y tan contundente... Yo llevo la salsa.

    Besos.

    ResponElimina
  3. Hola Dolça, té consitència de pa peró gust de coc és bastant dolç degut a la poma i la pastanaga, peró és boníssim.

    ResponElimina
  4. M'agrada tot tipus de pa, però si porten fruites encara més. Aquest queda apuntat per que la recepta no la tinc. Gràcies. Petons

    ResponElimina
  5. A mi no em va quedar tan bé :-(
    Em va costar molt que llevés i, de fet, no ho va fer fins que el vaig posar al forn a 50ºC, crec que la mescla on vaig afegir el llevat era massa freda i per això no es va acabar d'activar. Per acabar-ho d'adobar, crec que té massa segó, vaig trobar que es trobava un excés de pellofa... tot i que a la meva dona i a un cosí els va encantar!
    Això sí, el gust era boníssim :-)

    ResponElimina
  6. Surfzone, a mi també em va costar molt que llevés, peró desprès el vaig posar al cim del radiador i així vaig aconseguir que em puges una miqueta, a dins del forn em va crèixer més. En quan al segó jo li vaig posar farina de segó que és mes fina i no té gens de pallofa.

    ResponElimina
  7. Vaja, així veig que tothom ha d'optar pel mateix per fer-lo llevar XD
    I sobre el segó, doncs vaig posar-hi segó pur, potser caldria picar-ho una mica per no trobar-lo tant.
    També coincideixo que les receptes d'aquest cop no mataven :-(

    ResponElimina
  8. Qué bien te ha quedado este pan, los ingredientes todos muy ricos. Enhorabuena. Besitos y tomo nota para hacerlo.

    ResponElimina
  9. Ostres, quina recepta més sorprenent... és un entremig entre pa i coca?
    Petons!

    ResponElimina
  10. A mi no m'ha pujat!! :-(
    La propera vegada hi posaré menys segó.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.