dilluns, 15 de març de 2010

BRUNYOLS DE BACALLÀ


Aquest va ser el nostre sopar de divendres!
La meva mare, quan jo era petita els divendres de quaresma sempre cuinava bacallà (alló que diuen fer magre) a casa era una tradició, que ella encara continua fent. Estic segura que moltes de vosaltres havieu menjat peix els divendres de la quaresma, o encara potser o feu. M'he decidit per aquesta recepta en record a aquells dies de la meva infantesa, ja que aquesta tradició ja quasi s'ha extingit. Jo vull fer una crida a totes aquelles persones que encara conservin aquesta tradició perquè durant aquest dies de la quaresma poseu alguna recepta de peix al vostre blog.

INGREDIENTS:

160 gr de farina
250 gr d'aigua
100 gr de mantega
1/2 culleradeta de sal
1 pessic de sucre
4 ous mitjans
300 gr de bacallà desalat (migas)
2 grans d'all i una branca de julivert fresc

PREPARACIÓ:

1. Pesem la farina en un vol, reservem. Preparem la picada d'all i julivert posem els alls i el julivert al vas 10 segons a velocitat 6, reservem.

2. Posarem a escalfar l'aigua, la mantega, la sal i el pessic de sucre programant 4 minuts, 100º, velocitat 4.

3. Obrim la tapa i afegim la farina de cop. Programem 15 segons, velocitat 4. Deixem refredar uns minuts.

4. Posem la màquina a velocitat 4 i anem afegint els ous d'un en un pel bocal, un cop els ous estàn ben integrats, afegim el bacallà esmicolat i la picada d'all i julivert, fins veure-ho ben unit.

5. Anem fregint petites porcions en oli abundant.




17 comentaris:

  1. Jo també recordo que la meva mare ho feia, tots els divendres a menjar bacallà dessalat... avui en dia, al preu que està, gairebé sembla un menjar de luxe, i això que abans era el peix dels pobres :-(

    En fi, després de la meva rabieta pel preu del bacallà, t'haig de dir que t'han quedat d'allò més suculents!

    ResponElimina
  2. Aquest bunyols tenen un aspecte excel.lent. Quantes coses s'estan acabant i quantes tradicions nostres fills es perdran. Petons

    ResponElimina
  3. Hola! a mi m'encanten els bunyols de bacallà. Els teus han quedat de luxe.
    Jo en faig uns que només triguen 1 minut a fer-se la massa, boníssims!
    Et deixo l'enllaç per si et ve de gust mirar-los:
    uns altres bunyols de bacallà
    pt!

    ResponElimina
  4. Està molt bé seguir les tradicions, a mi la quaresma m'encanta perquè així tens l'excusa perfecta per menjar aquests bunyols tan bons.

    ResponElimina
  5. Surfzone, tens tota la raó abans el pollastre era el menjar del rics i el bacallà el dels pobres, llàstima que aixó hagi canviat.

    Eva, gracies pel teu enllaç aquest divendres els provo, a mes és veuen boníssims i estalvies temps que sempre ens fa falta.

    ResponElimina
  6. Los buñuelos de baqcalao me enantan te han quedao divinos, que buenos són.
    besitosss guapaaa

    ResponElimina
  7. Aquest bunyols són el nostre entrant preferit quan anem a restaurants, el plat el fulminem en dos segons i mig!! Quina alegria que ens passis la recepta. Molts petons.

    ResponElimina
  8. A casa dels pares també es seguia la quaresma, i es menjava bacallà, ara ho fem per
    tradició, els brunyols tenen un aspecte fabulós i m’encanten.
    Petons

    ResponElimina
  9. Ostres, això està fet amb la Thermomix, no?
    A casa ens agraden molt els bunyols de bacallà i aquests tenen una pinta estupenda.

    ResponElimina
  10. Esos buñuelos se ven divinoooos y seguro que estaban riquisimooooooos.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  11. Judith qué buenos están estos buñuelos, te han quedado geniales. Besitos y gracias por la receta....

    ResponElimina
  12. Judith, els brunyols de bacallà són una delícia!! jeje crec que a moltes cases passava això de menjar bacallà els divendres. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  13. Com m'agrada que em deixeu aquests comentaris, em fa gracia veure que la gent seguia i segueix encara les tradicions.
    Petons a totes!

    ResponElimina
  14. Eppp, amb el que a mi m'agrada el peix!! Fa temps que no menjo bunyols de bacallà i els teus tenen una pinta!!! La possaré en practica però sense la thermomix, que encara no la tinc!!
    Petonets

    ResponElimina
  15. Tenen molt bona cara aquests bunyols!. Ho probaré aviat, de fer aquests bunyols. Gràcies.
    Petonets i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  16. A casa meva sempre es menjava peix els divendres de Quaresma, jo he trencat la tradició en contra del meu marit. Els bunyols fantàstics, és un dels plats preferits dels meus fills.

    ResponElimina
  17. Els he fet avui per sopar i ha sigut un gran exit... estan bonissssimmmms.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.