dimarts, 29 de juny del 2010

El Circulo Whole Kitchen en la seva proposta dolça per aquest mes de juny ens invita a preparar el PASTÍS SAINT HONORÉ





Aquest pastís és tot un clàssic de la cuina francesa, va ser creat per un pastísser que és deia Chiboust vora l'any 1946, que casualment tenía una pastísseria ubicada en la Rue Saint-Honoré de Paris. D'aquí el nom del pastís que fa honor al Sant del Carrer i desprès la crema del farcit en honor al pastísser.
Us deixo l'enllaç al Circulo Whole Kitchen, a veure si us animeu pel mes de Juliol.
INGREDIENTS:
1 base de pasta de full (el meu de compra)
Pasta choux:
130 gr d'aigua
120gr de llet
100 gr de mantega
1 pessic de sal
5 gr de sucre
160 gr de farina de rebosteria
4 ous mitjans
Crema chiboust: (relleno)
4 fulles de gelatina grans
750 gr de crema pastíssera
6 clares d'ou
50 gr de sucre
1 pessic de sal
xocolata per decorar, la recepta original va amb caramel
PREPARACIÓ I MONTATGE:
1. Farem la pasta choux, pesem la farina i reservem. Ara posem en el vas la llet, l'aigua,, la mantega, la sal, el sucre i`programem 5 minuts, 90º, velocitat 2.
2. Afegim la farina de cop i programem 15 segons velocitat 4. Deixem refredar uns 10 minuts aprox.
3. Posem el thermomix en funcionament sense programar temps a velocitat 4, i per el bocal anem afegint els ous d'un en un, fins veure la massa ben unida. La posem dins d'una màniga pastíssera i reservem.
4. Ara farem la crema pastíssera amb 100 gr de sucre, 500 gr de llet, 50 gr de maizena, 6 rovells d'ou i 1 cullerada de sucre avainillat, posem tots els ingredients a dins del vas i programem 7 minuts,90º, velocitat 4. Mentre hidratarem la gelatina amb aigua freda. En el últim minut i afegim la gelatina ja hidratada i ben escòrreguda pel bocal. Posem la crema en un vol i la tapem amb film transparent perquè no ens faci crosta.
5. Precalentem el forn a 180º
6. Farem una vora al voltant de la base de pasta de full amb la pasta choux i anirem fent petites lioneses, ho posem a coure al forn uns 30 minuts. Reservem i deixem refredar.
7. Ara amb el vas ben sec i net, col.locarem les papallones sobre les ganivetes, les clares i 50 gr de sucre i programarem 9 minuts, 37º, velocitat 3 i 1/2.
8. Anirem unint les clares montades amb la crema pastíssera amb moviments envolvents i molt a poc a poc perquè no ens baixin. La posem a dins d'una màniga pastíssera.
9. Ara montarem el pastís, obrirem les lioneses i les anirem farcint de crema, la crema que ens sobri la farem servir per emplenar el pastís de dins.
10. Farem el caramel amb 200 gr de sucre i 1 cullerada de suc de llimona, ho posarem en una paella a foc baix i ho anirem remenant fins veure que ja té consistència de caramel i està doradet.
Amb el caramel anirem enganxant les lioneses al volatant del pastís, el que ens sobrí el posarem pel cim. Jo aquest pas me'l vaig saltar i ho vaig fer amb xocolata de cobertura. La vaig fondre al microones i vaig pintar paper de bombolles la deixem refredar a la nevera, amb la resta de xocolata vaig anar enganxant les lioneses al pastís.
Nota: Porta molta feina però el resultat val la pena!
Moltes de vosaltres segurament ja l'haureu vist pel meu blog aquest pastís, me'l vaig regalar pel meu aniversari el passat mes d'abril, però aquest mes he estat molt liada i no m'ha donat temps de preparar un pastís nou, però tenia moltes ganes de col.laborar amb les noies del Circulo Whole Kitchen, i aquesta és la meva aportació.
Espero que us animeu a preparar-lo!!











13 comentaris:

  1. Madre mía qué presentación, es todo un espectáculo. Encantada de hacer entrado en tu cocina, volveré a menudo. Petonets.

    ResponElimina
  2. Pero qué bonita te ha quedado!!!!!!!!!! me encanta, esos profiteroles tan gorditos y hermosotes y bien rellenos, ese toque del chocolate decorando, magnifica! Un besazo

    ResponElimina
  3. Magnific... amb totes les que es veuen avui a la red i totes ben diferents i originals.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Molt maca i amb el xocolata, ben bona!

    Una abraçada,

    ResponElimina
  5. Siiiiiiiiiii, siiiiiiiii, siiiiii con chocolate tambien!! que se quite el caramelo, jajajaja. ¡¡qué bonita! te copiaré la decoración de las burbujas, me encantaaaaaaa!!

    ResponElimina
  6. Enhorabuena Judith te ha quedado precioso el pastel y muy rico segurísimo. besitos ....

    ResponElimina
  7. Quina preciositat de pastís: felicitats, te l'has currat d'allò més!

    ResponElimina
  8. A tu si que t'ha quedat fantàstic!!Jo vaig fer-ho, però la pasta choux en va quedar com un panet i la crema la vaig tenir que llençar!

    Un petonet preciosa!

    Vanesuky.

    ResponElimina
  9. Moltes gracies a totes pels vostres comentaris, la veritat és que era boníssim!!! Si em despisto em quedo sense provar-lo.

    ResponElimina
  10. Epectaculaaaaaaar wapa , me ha encantado la decoracion y seguro que estaba riquisimaaaaaaaa.
    Bicos mil .

    ResponElimina
  11. Una preciositat. L'havia vist a alguna pastisseria, però no sabia ni com es deia, ni d'on venia el nom. Ara ja ho tinc clar :-)

    ResponElimina
  12. et va quedar espectacular.
    jo vull!!!!
    pt!

    ResponElimina
  13. Wow!!! Un vero capolavoro, complimenti!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.