divendres, 13 d’agost de 2010

CLOÏSES A LA MARINERA


Una altre recepta d'aquelles que a l'estiu és obligat fer-la, diuen que el marisc està en el seu millor moment, perquè les aigües són mes calentes. Aquestes cloïses són molt bones a casa en les mengem amb molt de pa per anar-hi sucant i amb un bon vi blanc ben frequet de la nevera, ummmm!!! els angels i canten.
Aquí us deixo la meva versió, de cloïses a la marinera ja sé que tothom les prepara mes o menys però aquesta recepta ens agrada molt.
INGREDIENTS:
750 gr de cloïses
70 gr d'oli d'oliva
100 gr de ceba
3 grans d'all
1 cullerada de pa torrat i ratllat
100 gr de vi blanc
50 gr d'aigua
el suc de mitja llimona
1 culleradeta de sal
julivert fresc trocejat
PREPARACIÓ:
1. Posem les cloïses amb aigua i sal perquè deixin anar tota la sorra. (una mitja hora com a mínim)
2. Posem al vas l'oli, la ceba i els alls, programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 3-4.
3. Afegim el pa torrat, el vi, l'aigua, el suc de llimona i la sal. Rentem bé les cloïses i les posem a dins del cistellet les espolvoregem amb julivert picat i les posem a dins del vas amb el cistellet. Ara les courem al vapor durant 15 minuts, varoma, velocitat 2.
4. Comprovem que s'hagin obert i estiguin cuites, les posem en una plata, aboquem la salsa al damunt tornem a espolvorejar amb julivert picat, i ja estaràn llestes per menjar.
Nota: Jo aprofito els 15 minuts de cocció per coure unes rodelles de lluç al varoma o uns filets de panga, així tenim un sopar ben complet i mes sa impossible. A casa en fan una festa d'aquest plat, si els veiessiu com i mullen el pa amb la salsa..je,je..

8 comentaris:

  1. Mmmm.... tens tota la raó, l'estiu amb un platet d'aquests és molt millor :)
    I amb el lluç del final, no m'estranya que feu festa, je je je...

    ResponElimina
  2. Acabo de descubrirte y me encanta tu blog. Me quedo.
    Las almejas tienen una pinta estupenda.
    un beso

    ResponElimina
  3. Hola Judith, quines chirles més bones, i les patates braves tenen que estar bonisimes.
    Un petonet

    ResponElimina
  4. Davvero un piatto da leccarsi i baffi!

    ResponElimina
  5. Ni te imaginas lo que gustan en casa estas almejas. Son toda una delicia. Las tuyas se ven riquísimas y muy apetecibles.

    Besos.

    ResponElimina
  6. Això és extraordinari, a casa sempre triomfen!! Les teves tenen una pinta suculenta! Bravo.

    ResponElimina
  7. Ondia noia, sort que no tinc gana després de sopar que si no llepava la pantalla , crec que ha estat l´aroma del suquet que m´ho portat fins aquí.
    bentrobada doncs! i fins aviat
    mai

    ResponElimina
  8. Ja tens raó, tothom les fa però cadascú a la seva manera, haurem de provar la teva recepta, la foto és impressionant!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.