dimecres, 11 d’agost de 2010

PATATES CONFITADES AMB SALSA BRAVA


Boníssimes aquestes patates!!
Per mi la salsa porta una mica massa de tòmaquet fregit però el gust de la patata és molt bo així confitades amb oli, queden molt bones.
Aquesta recepta és ideal pendre-la com a tapa, amb una cervesa ben fresca.
INGREDIENTS:
Patates confitades:
300 gr d'oli d'oliva
1 gra d'all
3 patates pelades i tallades a daus
750 gr d'aigua, per el vapor
Salsa brava:
3 cullerades soperes de l'oli de confitar
1 cullerada de pebre vermell (el meu dolç)
1/2 cirereta tallada a rodelles
1/2 cullerada de salsa de tabasco (no n'hi vaig posar)
1 cullerada de vinagre de vi negre
125 gr de tòmaquet fregit ( solis)
sal al gust
PREPARACIÓ:
1. Posem al vas l'all i oli, programem 7 minuts, temperatura varoma, velocitat 1.
2. Pelem i tallem les patates, les posem dins d'un motlle d'albal que ens càpiga dins del varoma, Quan acabi el temps programat aboquem l'oli a dins del recipient amb les patates.
3. Sense rentar el vas posem l'aigua, col.loquem el recipient varoma al seu lloc i programem 25 minuts, temperatura varoma, velocitat 1. Retirem el recipient i resevem.
4. Ara farem la salsa brava, buidem l'aigua del vas, afegim tots els ingredients de la salsa, menys el tòmaquet fregit, i programem 2 minuts, 100º, velocitat 2.
5. Incorporem el tòmaquet fregit i remenem 1 minut, velocitat 8.
6. Ara colarem les patates amb l'ajuda del cistellet, posarem l'oli en una paella i el posem a al foc ben fort, rossegem les patates, les escòrrem i les posem en una plata, tot seguit posarem la salsa brava pel cim. Servir al moment
Nota: La meva salsa va quedar bastant forta (picant) de gust, al meu home li va encantar, hi ha les meves filles també. Però per mi sort que no li vaig posar el tabasco, perquè amb mitja cirereta -deu ni do!!!


Aquí les patates ja confitades

10 comentaris:

  1. Les braves són la millor tapa del món... amb una cerveseta ben fresqueta i una bona terrassa... això sí que són vacances!

    ResponElimina
  2. Oi tant Gemma!!! Tens tota la raò les vacances sense unes brava no són el mateix, je,je...

    ResponElimina
  3. Em podria alimentar només de patates braves, aquesta tapa alimenta el cos i l'ànima. Gràcies per compartir la teva recepta.

    ResponElimina
  4. Ciao, carissima! Queste patate sono irresistibili! Voglio provarle al più presto: sono certa che mio figlio se le divorerà tutte! :-)

    ResponElimina
  5. Yo pongo la cerveza y tú pones estas patatas tan ricas!!!!
    Un besito

    ResponElimina
  6. Hola!!!
    Yo también me apunto a esa cervecita y estas patatas deliciosas!!!!

    Que rica esta receta!!! ÑAM..
    Besitoss :-)

    ResponElimina
  7. que patatetes ¡¡¡¡¡¡ confitades al vapor han d'estar boníssimes i amb les salseta brava fenomenal.
    petons

    ResponElimina
  8. Gracies a totes pels vostres comentaris, llàstima que a través de la pantalla no us en pugui fer arribar. Eren boníssimes!!!!

    ResponElimina
  9. I confitar les patates amb la TMX i fer-se la salsa brava a part, què et sembla? O potser fer servir tomàquet natural en lloc de fregit!

    ResponElimina
  10. Haurem de provar aquestes patatetes i aquesta salsa espectacular!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.