divendres, 28 de gener de 2011

C.W. Kitchen per aquest mes de gener ens invita a preparar la PASTA DE FULL / MASSA DE HOJALDRE




El Circulo Whole Kitchen per aquest mes de gener ens invita a preparar tot un clàssic de la cuina francesa, la pasta de full.

Us tinc de dir que al principi em feia una mica de por, no per la dificultat perquè si us dic la veritat m'ho he passat molt bé fent la massa però era més per el dubte de saber si quan la posés al forn realment em quedaría una pasta de full amb forçes capes, i si crec que ho he fet bé perquè el resultat a estat boníssim. Quan la vaig tenir acabada el dilema va ser un altre, no sabía que fer-ne, si croissants, o un bisbalenc uff!!!
Al final vaig optar per fer unes tartaletes individuals farcides de crema catalana.
Desprès de llegir un munt de receptes al final em vaig decidir per aquesta, com sempre vaig comptar amb l'ajuda de la thermomix.


INGREDIENTS:

massa:
100 gr de farina de repostería
25 gr de farina de força
5 gr de sal
10 gr de suc de llimona (si,si ho has llegit bé, jo vaig pensar el mateix)
70 gr d'aigua

Preparat de mantega: (empaste)
170 gr de mantega a temperatura ambient
45 gr de farina de força


Crema catalana:
500 gr de llet
150 gr de sucre
5 rovells d'ou
la pell d'una llimona
1 pal de canyella
50 gr de maicena


PREPARACIÓ:

1. Posem tots el ingredients de la massa al vas i programem 15 segons, velocitat 4. Retirem i reservem a dins d'una bossa de plàstic a la nevera 30 minuts.

2. Ara farem l'empaste posem la mantega i la farina de força al vas i programem 10 segons velocitat 4. Retirem del vas i l'emboliquem amb film transparent donant-li forma de quadrat d'uns 10 x 10cm i 2 de gruixut. Reservem a la nevera 30 minuts.
3. Quan a reposat posem la massa sobre una superfície enfarinada li donem forma de creu i posem l'empaste al mitg emboliquem i reservem a la nevera 30 minuts.
4. Ara començarem a donar-li les voltes l'estirem fins formar un rectangle i el pleguem en 3 capes, la deixem reposar 20 minuts a la nevera.

5. Passat el temps la tornem a estirar i la tornem a plegar, la deixem reposar a la nevera. Quantes mes vegades repetim aquest pas millor perquè això serà el que li donarà la textura típica de la massa de full, com més plegs més fulls farà.

6. Abans d'utilitzar-la la tenim de deixar reposar un mínim de 4 hores, jo la vaig tenir 3 dies a la nevera, embolicada amb film transparent.

7. Un cop reposada l'estirem la tallem a rodones (amb un got) i anem forrant el motlle per fer les tartaletes. Reservem

PRECALENTEM EL FORN A 180º

8. Ara posarem les papallones i farem la crema (també és pot fer al foc amb un caçó) amb el mitg litre llet, el sucre, els rovells i la maicena triturem 10 segons velocitat 4, afegim el pal de canyella, la pell de la llimona i programem 18 minuts, 90º, velocitat 2.

9. Ara emplenem amb la crema les tartaletes i les posem a coure al forn durant 25-30 minuts. Les deixem refredar i ja és podràn consumir.


BON PROFIT, ESPERO QUE US AGRADIN!!!











27 comentaris:

  1. te ha quedado super rico esos hojaldritos con la crema. Bss.

    ResponElimina
  2. T'han quedat uns pastisset molt bons, jo he canviat part de la mantega per formatge philadelphia.
    Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
  3. Que atrevides que sòu jo ja ho he comentat per ahi una vegada vaig intentar fer-lo i la veritat és que l'experiencia ni per explicar-la.

    Muas!

    ResponElimina
  4. Judith te ha quedado fabuloso el hojaldre,¡enhorabuena! y las cazuelitas de crema deliciosas
    Un besote desde el bazar de los sabores

    ResponElimina
  5. Toda una aventura lo d ehacer el hojaldre!!! el tuyo se ve muy rico!!! besos

    ResponElimina
  6. Judith, que valenta!!!!! T'ha quedat molt bé!
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  7. No n'he fet mai! M'estic animant veien com t'ha quedat, quines delícies Judith!

    ResponElimina
  8. HOLA GUAPA TU

    UNA RECEPTA DE 10X10,...QUINA BONA PINTA, ETS LA MILLOR, JE,JE

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  9. Qué artista, el hojaldre es un reto aún para mi ajajaj. El relleno me encanta y qué bonitas se ven. besitos y feliz finde.

    ResponElimina
  10. El hojaldre te ha quedado perfecto y los pastelitos ni te cuento.
    Besitos.
    ;-D

    ResponElimina
  11. Quina delícia aquests pastissets! m'encanta la crema i amb la pasta de full queda perfecta!

    ResponElimina
  12. Judith, ja veig que la pasta de full t'ha quedat perfecta. Aixó encara son paraules majors per mi. Fan una bona pinta aquests pastissets. Ets una artista:
    Petons

    ResponElimina
  13. Qué buena pinta tienen!!! Me encantan!
    Besos

    ResponElimina
  14. Quina tria més bona, que has fet amb la crema catalana!!!
    Ho tastare, per´o jo de moment compro el full...jejeje
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
  15. Acabo de descobrir el teu blog i veig que hi ha un munt de coses interessants. Em quedo amb aquestes pastes de full amb crema i me'n vaig a tafanejar una mica més...

    Salutacions!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  16. Hola!!! he trobat el teu blog a trabés d'un altre blog i em quedo seguint-te!

    Avui es veuen pastes fullades per tot arreu eh? jejej que bona amb crema catalana! Fa molt de la nostre terra i li deu donar un gust molt bó!

    Em quedo per aquí donant una volta! Si tu tb et vols passar per la meva cuina i si t'agrada seguir-me, moltes gràcies! Seria un honor per a mi :)

    Un petó i fins el teu pròxim post!

    ResponElimina
  17. Judit te ha quedado un hojaldre estupendo y las tartaletas con crema deliciosas, seguro qeu disfrutasteis comiéndolas.
    besoss guapaa
    buen finde

    ResponElimina
  18. Amb les explicacions que dones, i veien com t’han quedat, venen ganes de fer  pasta de full
    Felicitats!

    ResponElimina
  19. Aquesta recepta us ha quedat fantàstica!! Jo no he estat tan original i he fet croissants, la vostra és espectacular i ha d'estar taaan boona. Enhorabona! una abraçada, Paula

    ResponElimina
  20. Guau! Tienen una pinta estupenda!!!

    ResponElimina
  21. Mercè la pasta de full és un asignatura que tinc pendent ,però amb les teves explicacions i veien ,com t´ha queda´t de bé ,ja ho veig més fàcil.Gràcies per la recepta.Una abraçada.

    ResponElimina
  22. Divinooooooo wapa ,el hojaldre es una de mis asignaturas pendientes ,sin duda tiene que estar delicioso no hay mas que ver las fotos de las tartaletas.
    Bicos mil y feli finde.

    ResponElimina
  23. Noia quines senyores tartaletes, han d’estar boníssimes fan una pinta genial.
    Petons

    ResponElimina
  24. Té un aspecte fantàstic!! I amb crema és una de les meves postres preferides. ;)
    Petons!

    ResponElimina
  25. Moltes gracies a totes i tots pels vostres comentaris.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.