dimarts, 1 de febrer del 2011

ARRÓS NEGRE

Avui us deixo una recepta molt tradicional, a casa sempre que faig arrós me'l demanen negre, és veu que aquesta meva recepta els hi agrada molt de fet l'he adaptat als gustos de la meva família.
Us en deixo la recepta:

INGREDIENTS:

200 gr de gambes (poden ser congelades)
1 sèpia bruta o neta (si la poseu neta tindreu de posar-hi un sobre de tinta)
1 calamar gran tallat a rodelles
500 gr de musclos
6 salsitxes partides per la meitat
1 ceba
200 gr de tomàquet triturat
1 pebrot
400 gr d'arrós

PREPARACIÓ:

1. Pelarem la gambes i en reservarem els cossos. Amb els caps i les cloves en farem un fumet amb la thermomix. Posarem els caps i les cloves + 500 gr d'aigua i programarem 5 minuts, 100º, velocitat 4. Netejarem els musclos i els posarem al recipient varoma, reservarem.

2. Mentre en una paella farem el sofregit de tomàquet i ceba amb el pebrot tallat petitet, sal i pebre. (Jo el faig amb la thermomix i sempre en tinc de congelat, és molt més pràctic i ràpid).

3. Ara la thermomix amb el fumet ja s'haurà parat, li programarem 10 minuts, temperatura varoma, velocitat 1 i posarem el recipient amb els musclos al cim perquè s'obrin.

4. En una cassola, anirem rossejant les saltsitxes, la sèpia i el calamar un cop cuit i afegirem el sofregit i deixarem fer la xup-xup una estoneta, incorporarem la tinta de la sèpia o la bossa de tinta i ho deixarem una estona més que és cogui la tinta.

5. Mirarem que els musclos estiguin oberts i els reservarem. Colarem el fumet i el reservarem.

6. Ara a la cassola i afegirem l'arrós i el saltejarem una miqueta perquè ens agafi bé el color negre de la tinta, i afegirem el fumet reservat més 400 gr mes d'aigua ho salarem al gust i deixarem coure l'arrós uns 20 minuts, fins que veièm que està al punt, afegirem els cossos de les gambes i pararem el foc, el deixarem reposar 5 minuts abans de servir.
Adornem amb els musclos.

Nota: Si voleu el podeu aromatitzar amb zafrà a casa ens agrada posar-hi suc de llimona pel cim.

BON PROFIT!!!!




21 comentaris:

  1. Perfecte, tu poses l'arròs negre i jo porto pa de coca i les postres ;-)
    M'encanta l'arròs de qualsevol manera i així és perfecte.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Hola Judith,
    Saps que no n'he fet mai? Te molt bona pinta i em sembla que qualsevol dia ho provaré de fer-ne. Ja et dic que alucinaran, amb tot això del blog mai havíem menjat tant variat! jejejeje.
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Judith qué rico este arroz, y a mi me pasa como a Gemma que no lo he hecho nunca ajajaj y mira que vivo en una ciudad arrocera. Mecachis no puede ser ejej. Me apunto tu receta que se ve muy rica. besitos......

    ResponElimina
  4. Amb la gana que tinc i em rpesentes aquesta delicia...

    ResponElimina
  5. Judith te molt bona pinta ¡¡¡¡¡¡.... mira que ens agrada l'arrós però de negre no n'he fet mai. Ah que jo tambè mi apunto amb la carme, que encara estic més aprop...jejejeje Jo portare uns entrans.

    ResponElimina
  6. M'agrada molt l'arròs negre i t'ha quedat tal i com jo l'acostumo a fer... en el seu punt de negre i no massa sec. Perfecte!

    ResponElimina
  7. Hola, me gusta mucho el arroz negro y este que has preparado se ve riquisimo.
    saludos

    ResponElimina
  8. Hola guapa!!!, gracias por visitarme!!
    Tienes un blog muy chulo, como el arroz negro..creo que es uno de mis favoritos, porque yo soy mas de pasta!!
    Bueno, volvere por aqui muy pronto!!
    Besitos!!

    ResponElimina
  9. No he fet mai arrós negre! Em quedo la recepta i em quedo per seguir-te


    una abraçada
    Anna

    ResponElimina
  10. Guauuu boníssim aquest arros nerge !!! Mai l'he tastat amb carn !!! Pero ha d'estar super bo !!!
    Aquest matí he comprat per fer-ne demà també un arrocet negre.
    Un petonàs enorme wapa. Fins aviat

    Lily

    ResponElimina
  11. Mai he fet arrós negre... es que a casa només li agrada al meu marit.
    A mi em costa menjar-ho... o faig peró no es el meu arrós predilecte.
    uN petonet

    ResponElimina
  12. k bo, ara fa temps que no en faig, m'hs fet venir ganes jiji

    petons

    ResponElimina
  13. Son les 11, he sopat, i si em creus m'està venint salivera!...L'arròs negre és de les formes que més m'agrada l'arròs. T'ha quedat de meravella!A reveure Judith

    ResponElimina
  14. Ara mateix em menjaria un bon plat
    Petons

    ResponElimina
  15. HOLA GUAPA TU

    SENSE PARAULES, SI UN PLAT AGRADA AL 100X100 A CASA ES L´ARRÒS I AQUEST TE PINTA DE QUE ESTAVA MORTAL, SEGUR

    MIL PETONETS SUSANNA

    ResponElimina
  16. Es buenísimo este arroz, te ha quedado sensacional.
    Un besote

    ResponElimina
  17. Me gusta Judth y así hecho en casa,poqrueé fuera de ella me dá no sé qué....al ser negro,siempre pienso hay que habrá por ahí,ya ves manías,que rico plato.

    Un beso

    ResponElimina
  18. Fa temps que no en fem a casa, me n'has fet venir ganes, l'arròs negre és una gran plat!

    ResponElimina
  19. Una vez, solo he probado una vez el arroz negro que caí rendida ante el. Rico, vistoso y muy meloso.

    Besos.

    ResponElimina
  20. Judith te ha quedado estupendo este arroz, a mi gusto sequito, menuda pinta que tiene.
    besosss guapaa
    buen fidne

    ResponElimina
  21. Té una pinta bonísima ,i que et venen unes ganes de cruspil ,quina sort que tenen els de casa teu, amb tants requisits que els fas.Un petó.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.