Us en deixo la recepta:
INGREDIENTS:
200 gr de gambes (poden ser congelades)
1 sèpia bruta o neta (si la poseu neta tindreu de posar-hi un sobre de tinta)
1 calamar gran tallat a rodelles
500 gr de musclos
6 salsitxes partides per la meitat
1 ceba
200 gr de tomàquet triturat
1 pebrot
400 gr d'arrós
PREPARACIÓ:
1. Pelarem la gambes i en reservarem els cossos. Amb els caps i les cloves en farem un fumet amb la thermomix. Posarem els caps i les cloves + 500 gr d'aigua i programarem 5 minuts, 100º, velocitat 4. Netejarem els musclos i els posarem al recipient varoma, reservarem.
2. Mentre en una paella farem el sofregit de tomàquet i ceba amb el pebrot tallat petitet, sal i pebre. (Jo el faig amb la thermomix i sempre en tinc de congelat, és molt més pràctic i ràpid).
3. Ara la thermomix amb el fumet ja s'haurà parat, li programarem 10 minuts, temperatura varoma, velocitat 1 i posarem el recipient amb els musclos al cim perquè s'obrin.
4. En una cassola, anirem rossejant les saltsitxes, la sèpia i el calamar un cop cuit i afegirem el sofregit i deixarem fer la xup-xup una estoneta, incorporarem la tinta de la sèpia o la bossa de tinta i ho deixarem una estona més que és cogui la tinta.
5. Mirarem que els musclos estiguin oberts i els reservarem. Colarem el fumet i el reservarem.
6. Ara a la cassola i afegirem l'arrós i el saltejarem una miqueta perquè ens agafi bé el color negre de la tinta, i afegirem el fumet reservat més 400 gr mes d'aigua ho salarem al gust i deixarem coure l'arrós uns 20 minuts, fins que veièm que està al punt, afegirem els cossos de les gambes i pararem el foc, el deixarem reposar 5 minuts abans de servir.
Adornem amb els musclos.
Nota: Si voleu el podeu aromatitzar amb zafrà a casa ens agrada posar-hi suc de llimona pel cim.
BON PROFIT!!!!
Perfecte, tu poses l'arròs negre i jo porto pa de coca i les postres ;-)
ResponEliminaM'encanta l'arròs de qualsevol manera i així és perfecte.
Petonets
Hola Judith,
ResponEliminaSaps que no n'he fet mai? Te molt bona pinta i em sembla que qualsevol dia ho provaré de fer-ne. Ja et dic que alucinaran, amb tot això del blog mai havíem menjat tant variat! jejejeje.
Una abraçada
Judith qué rico este arroz, y a mi me pasa como a Gemma que no lo he hecho nunca ajajaj y mira que vivo en una ciudad arrocera. Mecachis no puede ser ejej. Me apunto tu receta que se ve muy rica. besitos......
ResponEliminaAmb la gana que tinc i em rpesentes aquesta delicia...
ResponEliminaJudith te molt bona pinta ¡¡¡¡¡¡.... mira que ens agrada l'arrós però de negre no n'he fet mai. Ah que jo tambè mi apunto amb la carme, que encara estic més aprop...jejejeje Jo portare uns entrans.
ResponEliminaM'agrada molt l'arròs negre i t'ha quedat tal i com jo l'acostumo a fer... en el seu punt de negre i no massa sec. Perfecte!
ResponEliminaHola, me gusta mucho el arroz negro y este que has preparado se ve riquisimo.
ResponEliminasaludos
Hola guapa!!!, gracias por visitarme!!
ResponEliminaTienes un blog muy chulo, como el arroz negro..creo que es uno de mis favoritos, porque yo soy mas de pasta!!
Bueno, volvere por aqui muy pronto!!
Besitos!!
No he fet mai arrós negre! Em quedo la recepta i em quedo per seguir-te
ResponEliminauna abraçada
Anna
Guauuu boníssim aquest arros nerge !!! Mai l'he tastat amb carn !!! Pero ha d'estar super bo !!!
ResponEliminaAquest matí he comprat per fer-ne demà també un arrocet negre.
Un petonàs enorme wapa. Fins aviat
Lily
Mai he fet arrós negre... es que a casa només li agrada al meu marit.
ResponEliminaA mi em costa menjar-ho... o faig peró no es el meu arrós predilecte.
uN petonet
k bo, ara fa temps que no en faig, m'hs fet venir ganes jiji
ResponEliminapetons
Son les 11, he sopat, i si em creus m'està venint salivera!...L'arròs negre és de les formes que més m'agrada l'arròs. T'ha quedat de meravella!A reveure Judith
ResponEliminaAra mateix em menjaria un bon plat
ResponEliminaPetons
HOLA GUAPA TU
ResponEliminaSENSE PARAULES, SI UN PLAT AGRADA AL 100X100 A CASA ES L´ARRÒS I AQUEST TE PINTA DE QUE ESTAVA MORTAL, SEGUR
MIL PETONETS SUSANNA
Es buenísimo este arroz, te ha quedado sensacional.
ResponEliminaUn besote
Me gusta Judth y así hecho en casa,poqrueé fuera de ella me dá no sé qué....al ser negro,siempre pienso hay que habrá por ahí,ya ves manías,que rico plato.
ResponEliminaUn beso
Fa temps que no en fem a casa, me n'has fet venir ganes, l'arròs negre és una gran plat!
ResponEliminaUna vez, solo he probado una vez el arroz negro que caí rendida ante el. Rico, vistoso y muy meloso.
ResponEliminaBesos.
Judith te ha quedado estupendo este arroz, a mi gusto sequito, menuda pinta que tiene.
ResponEliminabesosss guapaa
buen fidne
Té una pinta bonísima ,i que et venen unes ganes de cruspil ,quina sort que tenen els de casa teu, amb tants requisits que els fas.Un petó.
ResponElimina