INGREDIENTS:
Caldo:
2 Ossos de vedella i 2 de porc (espinada)
1 ós de pernil
1 brasó de xai
2 cuixetes de pollastre
1 trosset petit de sagí (opcional)
pastanaga
porro
ceba
col
apit
sal
galets de nadal
Farcit dels galets la recepta aquí
PREPARACIÓ:
1. Posem tots els ingredients del caldo a bullir dins d'una olla gran amb aigua durant 2, 3 hores. Quan mes bulli més concentrat i bo serà.
2. Mentre preparem la pilota que serà el farcit dels galets. Un cop la tinguem a punt anirem fent petites boletes i amb la pasta en cru els anirem emplenant d'un en un, si voleu podeu enfarinar la punta on surt la carn perquè no ens caigui quan la bullim.
3. Ara colarem el caldo, el provarem si està bé de sal i posarem els galetes farcits a dins els deixarem coure 15 - 18 minuts aproximadament.
BON PROFIT!!
MMmmmmmmmmm tan tradicional i tan bona!
ResponEliminaBon dia Judith! Que bona l'escudella, oi?
ResponEliminaVeig que vas farcir els galets en cru? No et va sortir la carn? Aquest plat a taula és èxit assegurat!
Una abraçada!
Una sopa extraordinaria, tengo ganas de probarla, me gusta mucho cuando veo las caracolas rellenas.
ResponEliminaUn besito
Que rica¡¡¡ Judith el día 01 de Enero comí también sopa de navidad, y muy, muy parecida ;-). Te ha quedado espectacular¡
ResponEliminaUn besazo, Teresa
Hola Gemma
ResponEliminaNo, no surt la carn, la tens d'apretar ben endins del cargol i ja veuràs que no surt. De totes maneres si vols enfarina-la una miqueta sempre et quedarà més enganxada.
Gracies a totes pels vostres comentaris
Judith
I com m'agrada la sopa de galets!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
kbonaaaaa, a casa la vem menjar un dia entre setmana, per festes no tenim costum .
ResponEliminaEl que la fa especial és el galet, per que escudella en mengem tot l'any
petons
La pasta y la carne casan a la perfección. La receta me gusta. Tienta nada más verla.
ResponEliminaBesos.
La sopa de galets boníssima i si son farcits encara mes.
ResponEliminaPetons
Qué buena pinta ésta sopa! Qué buena combinación de sabores Uhmmm!
ResponEliminaFeliz Año. Mua
què bones les sopes de nadal!!!
ResponEliminapt!
Ottima, questa zuppa! Le ricette della tradizione sono sempre le migliori :-) Felice 2011, cara! Baci :-)
ResponEliminaJa ho crec que una sopa de galets és ideal per a la ressaca d'Any Nou!!
ResponEliminaPetons i feliç any nou!
Nosaltres la sopa de nadal, l'hem menjat avui, per reis, i ens ha il·luminat l'ànima. La teva amb els galets farcits és una meravella!
ResponEliminaQue novedosa y rica. Saludos
ResponEliminaHolaaaaaaaaaaaaa!!!
ResponEliminaMMMMmmmmm...menuda sopita divinaaaaaaaa, es de esas sopas que te resucitan y te dan una energia que pa que!!
Me encanta y de buena gana me tomaba un plato ahora mismo.
Besitos guapa
que bona! així no els he provat mai els galets...ho havia vist , però no els he tastat...m'apunto la recepta!
ResponEliminaOh, a mi se'm van desmuntar els galets farcits, tot i haver-los enfarinat, i vam acabar amb galets + pilotilles flotant :-(
ResponEliminaCuantas cositas ricas has hecho estos días!! y esta sopa viene genial para descansar de tanta comida pesada.
ResponEliminabss y feliz año
Moltissimes gracies a totes pel vostres comentaris.
ResponEliminaSurfzone, no sé que et pot haver passat a mi no em surt quasi mai la carn, jo compro uns galets que són mitjanets, ja que els grossos creixen molt i desprès la carn té més lloc per sortir. Torna-ho a provar a veure si aquest cop tens mes sort!
Judith
Una sopa com aquesta a casa sempre és benvinguda, i amb els galets farcits és una passada!
ResponEliminaHola, pregunté por ti, creía que habías venido a la quedada y quería conocerte, me dijo Carmen que no estabas.... ohhhhhhh!!!
ResponEliminaBesos
Olá, gostei do seu blog e de suas receitas, esta de sopa é maravilhosa, adorei. Se desejar venha me conhecer também. Um grande abraço.
ResponElimina