A casa ens agraden molt els pastissos de formatge, aquesta recepta la vaig veure en una revista, jo li he fet algunes modificacions, com ara el vaig coure a la panificadora, en lloc del forn i vaig canviar el recuit que portava la recepta original pel formatge fresc, a veure que us sembla a casa a sigut un vist i no vist, entre ahir a la tarda i avui al matí ens l'hem cruspit tot, tot, tot.....
INGREDIENTS:
500 gr de formatge fresc (burgos)
150 gr de sucre
La pell d'un llimona sense gens de part blanca (ens amargaría)
La pell d'una taronja també sense gens de part blanca
Una miqueta de sucre avainillat (opcional)
4 ous
100 gr de nata líquida
150 gr de galetes maria
70 gr de mantega a temperatura ambient
PREPARACIÓ: (com sempre he adaptat la recepta a la thermomix)
1. Amb el vas ben sec i posem les galetes i programem 10 segons a velocitat 7. Afegim la mantega i programem 10 segons + a velocitat 7.
Amb aquesta pasta de galetes forrem el motlle de la panificadora fent pressió, reservem a la nevera.
2. Ara posarem el sucre al vas i pulveritzarem 20 segons velocitat 5-10 progressiva. Afegirem les pells dels cítrics i tornarem a programar 20 segons a velocitat progressiva 5-10.
3. Afegirem el formatge, els ous, el sucre avainillat, la nata líquida i remenarem durant 20 segons a velocitat 5, fins veure els ingredients ben units i barrejats.
4. Aboquem aquesta mescla al motlle de la panificadora i posem el programa "horneado" (a la meva pani és el 12) esperem que acabi i el deixem refredar a dins, un cop fred desmotllem amb compte i l'acompanyem de confitura (això també és opcional, perquè les meves filles se'l menjaven sense) ja que els cítrics li donen un gust molt bo!
Nota: Us volía dir a totes les que teniu la TMX que no tingueu por de provar qualsevol recepta, que l'important és còneixer bé la màquina i que la thermomix s'adapti a vosaltres, no vosaltres a ella.
Mmm... Se m'ha fet la boca aigua! Té molt bona pinta. A mi també m'encanten els pastissos de formatge. En faig bastant sovint... Menys del que m'agradaria, però! No és precisament un pastís lleugeret... Hehe! Però està delicióos! Petons!
ResponEliminaQué buena pinta....... a ver si me compro la panificadora de una vez y me dedico a hacer cosillas de éstas..... Un beso!
ResponEliminaQUINA PRESÈNCIA!, si és que s'ha de ser valent i provar les coses,oi?.Has tingut molt bona idea i un resultat espectacular per a un pastís sempre rodò o quadrat... A reveure!
ResponEliminaquina bona pinta Judith! a casa també ens agraden molt els pastissons de formatge!! petonets i bon cap de setmana
ResponEliminaMe encantaaaa de verdad, tenía pensado en hacer alún pastel salado con la pani, que me gusta utilizarla mucho para los bizcochos (se ahorra mucho en luz ejej) y como me gusta cómo quedan pues ahora probaré con el tuyo. Se ve delicioso. muchas gracias por la receta. besos y feliz finde
ResponEliminaMmmm, que bo! Nena, a casa teva també deuen estar ben contents amb tu, no? Quina bona pinta!
ResponEliminaJo avui haig de fer un pastís de formatge o si o si, perqué tinc un paquet de mascarpone que em caduca ja!
Bon cap de setmana Judith!
http://fogonsdelacuinaataula.blogspot.com/
Ummmmmm, la panificadora no la he utilizado nunca para pasteles y bizcochos y ya veo que da muy buen resultado. Además lo bien que va sin encender el horno hacer estas cosas.
ResponEliminaLo de la thermomix tienes toda la razón, yo adapto todo lo que hacía sin ella y sin miedo a gastarla que no es para tenerla encima del mármol, ja ja ja.
Un besito
Creo qu emi panificadora pide a gritos qu edeje d ehacer pan y empieze con otras cositas y este pastel me parece una opcion genial!!!!
ResponEliminaJudith, només de veure'l ja s'hem fa la boca aigua. no m'estranya que hagi set vist i no vist. a casa meva tampoc duren gaire les coses.
ResponEliminaPetons
Una idea genial, Judith, amb el que ens agraden (també) a casa els pastissos de formatge, la propera vegada que en faci (em sembla que serà aviat, me'n venen ganes veient el teu) provaré de coure'l amb la panificadora!
ResponEliminaJo la faig servir moltisim... peró encara no m'areveixo gaire a adaptar receptes... poc a poc...
ResponEliminabOnisima...un tallet després de dinar i quedes molt be i lleugera
Un petonet
Ostres, a la panificadora????
ResponEliminaT'ha quedat genial, aixó l'he de tastar, la pani només la faig servir per amasar i fer pa.
Petonets i bon cap de setmana
Jo no tinc pànificadora per`p em sembla que el faré adaptant-lo al forn. Té un aspecte espectacular!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Che que booo, un beset.
ResponEliminaQue bo Judith!! tu ves provant que t'anirem agafant idees!!
ResponEliminaHola Judith!
ResponEliminaGràcies pel teu comentari i visita, així també t’he pogut conèixer. Jo encara només utilitzo la pani per fer el pa, així que potser ja va sent hora de fer altres coses i aquesta recepta és ideal per que a casa també ens encanten els pastissos de formatge. Realment té una pinta espectacular!! Ja m’he fet una volta per a la teva cuina. Ens anirem veient!
Mmmmmmmmmm... com'è invitante! Mi è venuta una voglia pazzesca di assaggiarlo :-)
ResponEliminaOstres Judith! No se m'havia acudit fer un pastís de formatge a la panificadora!! Si el pastís ha volat, això ja ho diu tot. ;)
ResponEliminaPetons!
Bon día Mercè gràcies per acoplar les receptes a la termomix d´aquesta manera sóm molts que en sortim beneficiats i tu agraïm.Ara ja veig que també m´hauré de comprar una panificadora ,però per ser una bona repostera s´ha de tenir tots els estris. Una abraçada.
ResponEliminaEl proper dia 19 hi ha una panificadora d'oferta al Ldl i la penso comprar per poder fer totes les receptes que comentes amb la panificadora.
ResponElimina