dimecres, 25 de maig de 2011

CLAFOUTIS

 El C.Whole Kitchen per aquest mes de maig ens invita a preparar tot un clàssic de la repostería francesa el Clafoutis.

Tot i que mai havía preparat aquest postre quan vaig veure en el foro la proposta d'aquest mes vaig dir que ja era hora de provar-la, la recepta que jo he preparat al final la vaig treure d'un llibre de la Thermomix tot i que és molt igual a la que elles ens proposaven en el foro.
Que us puc dir d'aquest pastís té una textura molt semblant al flam, no és gèns complicat de fer i amb ingredients que totes tenim per casa, és pot fer de diferents fruites, pera, poma, plàtan i coco, mores, frambuesa etç...

Font: Llibre Thermomix viajera (receptes de tot el mòn)

INGREDIENTS:

100 gr de sucre
80 gr de farina de repostería
30 gr de farina d'ametlles
3 ous
40 gr de mantega
500 gr de llet
30 gr de licor de cireres (Kirsh) (opcional)
Cireres per cobrir el motlle

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre al vas i programem 15 segons velocitat 7-10. Retirem una cullerada sopera.

2. Afegim la llet, els ous, la farina, la farina d'ametlla, la mantega, el kirsh i programem 7 minuts, 80º, velocitat 3.

3. Mentre posarem mantega al fons del motlle i l'enfarinarem, anirem posant les cireres deshosades (jo les vaig partir amb un ganivet) al motlle, abocarem la mescla sobre les cireres i la posarem a coure 15 minuts al microones. La deixem refredar del tot, demotllem i espolvoregem amb el sucre glaç reservat.

Nota: Jo la vaig fer al microones però la recepta original va 35-40 minuts al forn a 180º. Però ahir feia molta calor i em va fer mandra encendre el forn, jeje..



16 comentaris:

  1. No n'he fet mai de clafoutis, i de tant en tant es veuen receptes que te'n fan venir ganes, com aquesta teva, que a més es pot fer al micro... m'agrada!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. No lo he preparado nunca pero me encantan las cerezas, se ve riquísimo Judith, besitosss

    ResponElimina
  3. La veritat és que no ho l'he provat mai i ja comença a ser hora de provar-ho i a més amb les teves fàcils explicacions encara més .T'ha quedat perfecta .Una abraçada

    ResponElimina
  4. Mira que no l'he fet mai aquesta recepta. Haure de buscar-na una sense la termomix. Ara es el temps ideal per fer-la.
    Ha de ser bonissima.
    Petons

    ResponElimina
  5. Cómo me gusta el clafoutis, Judith! Espero que te animes y me mandes tu receta en castellano. Saludos!

    ResponElimina
  6. Que rico¡¡ Yo quiero un trozo¡ Un besazo, Teresa

    ResponElimina
  7. Adoro este prato, está perfeito. Um abraço, Marta.

    ResponElimina
  8. Ma che bontà! Sai che io il clafoutis non l'ho mai assaggiato? Mi immagino che sappia di frittata dolce :-)

    ResponElimina
  9. Tastaré també aquesta recepta, la farina d'ametlla li deu quedat molt be, gràcies!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  10. Judith, me gusta mucho como te ha quedado.
    Tiene una pinta estupenda.
    Besos

    ResponElimina
  11. No l'he tastat mai, però un flam de cireres em vé molt de gust!

    ResponElimina
  12. Té molt bona pinta i no sembla pas tan difícil de fer. A veure si aquest cap de setmana m'hi animo! Darrerament he vist la recepta en diversos blogs i és tota una temptació!!!

    Petons!
    La Taula d'en Bernat

    ResponElimina
  13. Moltes gracies a totes per els vostres comentaris!!!

    Angie no sufras que ya pienso en ello!!!

    ResponElimina
  14. Aquest llibre nop l'he vist mai...tindre que buscar-ho
    M'agrada molt el claufotis l'any pasat va ser la primera vegade que el vaig tastar i a casa va ser un éxit
    Petons

    ResponElimina
  15. Que bo que és el clafoutis!!
    Petons!

    ResponElimina
  16. Te ha quedado perfecto! Tiene que estar delicioso! Un besito:)

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.