dilluns, 10 d’octubre del 2011

"BOLLOS PREÑAOS"


La recepta que avui us deixo no li he volgut traduir el nom, perquè crec que el nom que tenen és perfecte.
Són uns panets super tendres farcits de xoriç m'han agradat molt i us he de dir que al cap de dos dies encara és mantenien tendres.
La recepta la vaig treure del llibre Simplemente Espectacular de Thermomix, aquí us en deixo la recepta, espero que la gaudiu.

INGREDIENTS:

180 gr de llet
30 gr de llevat fresc
1 ou
100 gr de mantega a temperatura ambient
450 gr farina de força
2 culleradetes de sal
200 gr de xoriç fresc

PREPARACIÓ:

1. Posem la llet al vas i programem 1 minut, 37º, velocitat 2.

2. Afegim el llevat i remenem 10 segons a velocitat 2.

3. Incorporem l'ou, la mantega i la meitat de la farina. Programem 30 segons, velocitat 6.


4. Afegim la resta de farina i la sal. Programem 2 minuts, vas tancat, velocitat espiga. Deixem reposar la massa dins del vas fins que dobli el seu volum.

5. Un cop a llevadt amb l'espàtula la fem baixar de les parets del vas i la tornem a amassar durant 1 minut, velocitat espiga.

6. Retirem la massa del vas i sobre una superfície enfarinada l'estirem i li donem forma de cilíndre. La tallem a porcions de 50 gr aproximadament cada una. Li donem forma de bola i posem un trosset de xoriç a dins.
Deixem reposar els panets sobre la plata del forn uns 20 minuts.

Precalentem el forn a 180º

7. Pintem els panets amb ou i els posem a coure al forn durant 15-20 minuts, fins que veièm que estàn dorats i cuits.

Bon profit!!


Us deixo un pas a pas:






17 comentaris:

  1. Hola Judith, fan molt bona pinta, pero jo li posaria sobrasada.

    ResponElimina
  2. I tant Tat segur que també queden molt bons, gracies per visitar-me!!

    ResponElimina
  3. Se ven riquísimos con ese relleno....besitosss

    ResponElimina
  4. Me encantan!!! Te quedaron genial!!! Un besote guapa!

    ResponElimina
  5. Mare meva que bons deuen ser ¡¡¡¡ y amb sobrasada també han que quedar riquissims ¡¡¡
    Judhit t'han quedat perfectes

    ResponElimina
  6. molt bona pinta i si fossin de xoriç picant millor encara jeje

    ResponElimina
  7. Bufa, quina pinta!
    Ja hi faria caixalada. Ho he de provar

    ResponElimina
  8. El nom és el que toca i els panets t'han quedat espectaculars!, semblen de forn professional.A reveure!

    ResponElimina
  9. Que ricos Judith¡¡¡ me quedo con la receta. Un fuerte abrazo, Teresa

    ResponElimina
  10. Qué ricos. Les veo que dan mucho juego e infinidad de posibilidades estos bollitos rellenados y sin rellenar ¡me gustan!

    Besos.

    ResponElimina
  11. T'han quedat maquísims!!!! a veure si m'animo. Molts petonets

    ResponElimina
  12. T'han quedat perfectes i de segur que han d'estar boníssims.
    Petons.

    ResponElimina
  13. Ummmm divinos y seguro que deliciosos no hay mas que ver la foto.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  14. Fa molt de temps que vull fer aquesta recepta i encara no l´he preparada, a tu t´han quedat magnífics!!! petonets

    ResponElimina
  15. Gracies a totes per compartir amb mi les vostres opinions!!

    ResponElimina
  16. A mí los bollos preñaos me trasladan siempre mentalmente a los pueblos de Guadalajara, siempre compramos de esos bollitos cuando vamos a coger setas.

    Muy buena tu receta y las fotos geniales. Besos

    ResponElimina
  17. Tens un marbre molt bonic :-)
    Nosaltres vam fer una remesa de prenyaos per comunicar a família i amics que esperàvem la tercera filla, poca gent va captar la indirecta XDDD

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.