dimecres, 5 d’octubre del 2011

CALDO DE PATATA


He tornat de Mallorca amb mal de coll, potser per forçar la veu o per el vent que ens feia, no ho sé, però la recepta d'avui és d'aquelles sopes calentonetes que és posen tant bé, encara que aquí fred, fred no en faci, jo ja tenía ganes de començar a fer plats de cullera. Aquesta recepta és típica de les illes Canaries,  la Mª Rosa la meva cap de Thermomix em va demanar si la podía provar per veure que tal sortia, nosaltres a casa li posem un 10 perquè ens ha agradat molt!! a part la podem menjar com a plat únic.
Us animo a provar-la!!

INGREDIENTS: ( per 4 racións, surten bastant complertes)

140 gr de ceba
1/2 tomàquet pelat i sense llavors
2 grans d'all
50 gr d'oli d'oliva
1 litre d'aigua amb una pastilla de concentrat de verdures o caldo de verdures
1 culleradeta de sal
600 gr de patates tallades petites a daus
180 gr de carbassó tallat a daus
4 fulles de cilandre o julivert
4 ous

PREPARACIÓ:

1. Posem la ceba, els alls i el tomàquet a dins del vas triturem 2 segons velocitat 5, fem baixar les verdures de la tapa i el vas amb l'espàtula. Afegim els 50 gr d'oli i programem 3 minuts, varoma velocitat 1.

2.Afegim l'aigua amb la pastilla de caldo o el caldo de verdures, la sal  i programem 5 minuts, varoma,  velocitat 1.

3. Incorporem les patates, el cilandre, el carbassó i programem 30 minuts, 100º, gir esquerra, velocitat cullera.

4. Un cop acabi el temps programat afegim els ous pel bocal amb compte que no és trenquin, tapem i deixem reposar 5 minuts perquè ens quedin quallats.

5. Servim amb un ou a cada plat. 

Nota: A veure costa una mica pescar els ous perquè se'n van a baix, jo us recomano que els poseu al plat i li aboqueu el caldo pel cim amb compte de no trencar-los. Queden una mica cruus, si els voleu cuits els podeu fer al varoma els últims 5 minuts embolicats amb paper film, canviant la temperatura.






9 comentaris:

  1. Ejemmmmmmm ¿viento? Sin palabras¡ eso si os llovió un poquito ;-) y menudos días de andar y ver que habéis tenido. Para reparar y coger fuerza lo mejor es este caldito. Un fuerte abrazo guapísima

    ResponElimina
  2. No et preocupis, que d'aquí uns dies tots correrem darrera les sopes, aquesta calor no durarà gaire.
    La sopa es veu boníssima!

    ResponElimina
  3. Sembla que la propera setmana serà perfecta per començar amb sopes i cremes calentones així que aquesta sopeta la tastarem, te una pinta tremenda.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Doncs una sopeta ben bona i pel mal de coll va genial, calentona!
    Un petonàs guapa!

    ResponElimina
  5. Teresa en el tren a Soller hacía mucho viento creo que fué allí donde lo cogi y ademas por la tarde llovió un poquito...jajaja

    Moltes gràcies guapes pels vostres comentaris!!

    ResponElimina
  6. El fresquito todavía no nos ha llegado, pero ya van apeteciendo estos platos, es como la ropa que ya nos apetece irnos tapando un poco.
    Un besito

    ResponElimina
  7. Que ricooo! aqui en México ya está empezando a hacer un poco de fresco, y este caldito se me entoja mucho..
    besitos

    ResponElimina
  8. Una bona sopa per provar quan pari aquesta calooooooor!

    ResponElimina
  9. Hola Judith , guapa tu

    desitjo que et trobis millor, segur que si, doncs amb una sopeta com aquesta hummmm, anoto la teva proposta, em sembla molt interessant...mil gràcies per compartir-la

    mil petonets SUsanna

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.