dimecres, 25 de gener de 2012

PITHIVIERS

El CWK en la seva proposta dolça per aquest mes de gener ens invita a preparar un clàssic de la cuina francesa: Pithiviers


La recepta d'aquest mes em va venir brodada com cada any sóc l'encàrregada de fer el tortell de Reis a casa però aquest any tenia ganes de fer alguna cosa diferent per no ser tant monòton, en el magazine de Thermomix del mes de desembre ens suggerien aquesta recepta l'anomenada Galette des Rois un postres típic de França farcit d'una crema d'ametlles anomenada també franchipán on també s'hi amaga una figureta i una fava a l'interior per celebrar la diada dels Reis. La casualitat va ser quan uns dies abans al obrir el correu, tenia al notificació del Cwk proposant-me aquesta recepta o sigui que em vaig posar mans a la feina i la vaig reservar fins el dia d'avui que ja m'ha costat he!!!!

Us deixo la recepta:

INGREDIENTS:


2 bases de pasta de full del Lidl
Per la crema d'ametlles:
100 gr de sucre
100 gr de mantega a temperatura ambient
1 ou
100 gr d'ametlles crues pelades (marcona)o farina d'ametlla
20 gr de conyac (Brandy)
1 ou batut per pintar la superfície

PREPARACIÓ:

Precalentem el forn a 200º

1. Tallem les bases de pasta de full deixant la de sobre 2 cm més ample que la de sota. Per exemple la de sota de 26 cm i la de sobre de 28 cm. Reservem

2.Ara anirem per fer la crema d'ametlles posarem les ametlles al vas i les ratllarem 10 segons velocitat 5-10. Afegim el sucre,  la mantega, l'ou i els 20 gr de brandy programem 15 segons, velocitat 4. Amb l'espàtula fem baixar la resta d'ingredients de les parets del vas i tornem a programar 10 segons, velocitat 4.


3. Posarem aquesta crema sobre la base de pasta de full petita, mentre a la base gran amb un ganivet li farem uns dibuixos, pintem amb ou tot el voltant de la base petita i posem a sobre la gran i amb els dits anem fent pressió perquè ens quedi ben sellat, ara amb un ganivet marquem com una ondulina a tot voltant de la massa amb el dit gros anem fent pressió a  sobre de cada ona, pintem amb l'ou.

4. La posem a coure al forn 30 minuts. Servim tèbia.

Proveu-la és boníssima, a casa en van fer la ola!!!










17 comentaris:

  1. És molt fàcil i queda boníssimmmmmmmm!!!!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  2. Judith, no m'extranya, es veu boníssim, i no saps com m'agraden totes les posres, plats, el que sigui, fet amb pasta de full o pasta trencada. T'ha quedat molt bé, i segur que boníssim!
    Una forta abraçada, bonica!

    ResponElimina
  3. M'has fet recordar quan en Jordi treballava a la Bolet. A vegades quan tornava a casa i li demanava "què has fet avui" ell em deia "franchipan i més franchipan". Mai el vaig arribar a tastar!
    petonets

    ResponElimina
  4. Hola!

    Te ha quedado perfecta, como siempre! El paso a paso perfecto, no deja lugar a dudas.

    No conocía este postre hasta que nos lo propusieron, pero me he enamorado totalmente! Es tan fácil de preparar y sobre todo tan rico...mmmm!

    Un saludo!
    natalia

    ResponElimina
  5. T'ha quedat perfecta ........que bona ...aquesta si que la tinc que provar:
    petons

    ResponElimina
  6. BUENOOOOO ..con el tuyo ya son tres ...que ricos se ven ..uhmmmmbssssMARIMI

    ResponElimina
  7. Una Galette des Rois, boníssima!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. No me extraña que te hicieran la ola. Esto está riquísimo.
    Y te ha quedado perfecto

    ResponElimina
  9. m'agrada molt la presentació!! em guardo la idea. Molts petonets guapa

    ResponElimina
  10. No coneixia aquesta meravella, t'ha quedat preciosa!

    ResponElimina
  11. No conocía la receta, la probaré porque se ve deliciosa, besitos

    ResponElimina
  12. Doncs jo no coneixia aquesta recepta, me l'apunto. T'ha quedat molt maca, i té pinta d'estar boníssima!
    Petons

    ResponElimina
  13. Esta muy muy fácil de hacer ,voy a ponerlo en practica .gracias y saludos de Argentina

    ResponElimina
  14. Judit, boníssima!!! N'he tastat, n'he fet i m'encanta!
    Petons!

    ResponElimina
  15. Te quedó ideal, hace tiempo que descubrí esta gallete, la he preparado un par de veces y nos gusta mucho.
    bss guapa

    ResponElimina
  16. Tinc moltes ganes de provar-l'he de fer ,que llaminera que ha de ser.
    T´ha quedat genial

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.