El CWK en la seva proposta dolça per aquest mes de gener ens invita a preparar un clàssic de la cuina francesa: Pithiviers
La recepta d'aquest mes em va venir brodada com cada any sóc l'encàrregada de fer el tortell de Reis a casa però aquest any tenia ganes de fer alguna cosa diferent per no ser tant monòton, en el magazine de Thermomix del mes de desembre ens suggerien aquesta recepta l'anomenada Galette des Rois un postres típic de França farcit d'una crema d'ametlles anomenada també franchipán on també s'hi amaga una figureta i una fava a l'interior per celebrar la diada dels Reis. La casualitat va ser quan uns dies abans al obrir el correu, tenia al notificació del Cwk proposant-me aquesta recepta o sigui que em vaig posar mans a la feina i la vaig reservar fins el dia d'avui que ja m'ha costat he!!!!
Us deixo la recepta:
INGREDIENTS:
2 bases de pasta de full del Lidl
Per la crema d'ametlles:
100 gr de sucre
100 gr de mantega a temperatura ambient
1 ou
100 gr d'ametlles crues pelades (marcona)o farina d'ametlla
20 gr de conyac (Brandy)
1 ou batut per pintar la superfície
PREPARACIÓ:
Precalentem el forn a 200º
1. Tallem les bases de pasta de full deixant la de sobre 2 cm més ample que la de sota. Per exemple la de sota de 26 cm i la de sobre de 28 cm. Reservem
2.Ara anirem per fer la crema d'ametlles posarem les ametlles al vas i les ratllarem 10 segons velocitat 5-10. Afegim el sucre, la mantega, l'ou i els 20 gr de brandy programem 15 segons, velocitat 4. Amb l'espàtula fem baixar la resta d'ingredients de les parets del vas i tornem a programar 10 segons, velocitat 4.
3. Posarem aquesta crema sobre la base de pasta de full petita, mentre a la base gran amb un ganivet li farem uns dibuixos, pintem amb ou tot el voltant de la base petita i posem a sobre la gran i amb els dits anem fent pressió perquè ens quedi ben sellat, ara amb un ganivet marquem com una ondulina a tot voltant de la massa amb el dit gros anem fent pressió a sobre de cada ona, pintem amb l'ou.
4. La posem a coure al forn 30 minuts. Servim tèbia.
Proveu-la és boníssima, a casa en van fer la ola!!!
És molt fàcil i queda boníssimmmmmmmm!!!!!!!
ResponEliminaPetonets
Judith, no m'extranya, es veu boníssim, i no saps com m'agraden totes les posres, plats, el que sigui, fet amb pasta de full o pasta trencada. T'ha quedat molt bé, i segur que boníssim!
ResponEliminaUna forta abraçada, bonica!
M'has fet recordar quan en Jordi treballava a la Bolet. A vegades quan tornava a casa i li demanava "què has fet avui" ell em deia "franchipan i més franchipan". Mai el vaig arribar a tastar!
ResponEliminapetonets
Hola!
ResponEliminaTe ha quedado perfecta, como siempre! El paso a paso perfecto, no deja lugar a dudas.
No conocía este postre hasta que nos lo propusieron, pero me he enamorado totalmente! Es tan fácil de preparar y sobre todo tan rico...mmmm!
Un saludo!
natalia
T'ha quedat perfecta ........que bona ...aquesta si que la tinc que provar:
ResponEliminapetons
BUENOOOOO ..con el tuyo ya son tres ...que ricos se ven ..uhmmmmbssssMARIMI
ResponEliminaUna Galette des Rois, boníssima!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
No me extraña que te hicieran la ola. Esto está riquísimo.
ResponEliminaY te ha quedado perfecto
m'agrada molt la presentació!! em guardo la idea. Molts petonets guapa
ResponEliminaNo coneixia aquesta meravella, t'ha quedat preciosa!
ResponEliminaNo conocía la receta, la probaré porque se ve deliciosa, besitos
ResponEliminaDelicioso.
ResponEliminaBesos
Doncs jo no coneixia aquesta recepta, me l'apunto. T'ha quedat molt maca, i té pinta d'estar boníssima!
ResponEliminaPetons
Esta muy muy fácil de hacer ,voy a ponerlo en practica .gracias y saludos de Argentina
ResponEliminaJudit, boníssima!!! N'he tastat, n'he fet i m'encanta!
ResponEliminaPetons!
Te quedó ideal, hace tiempo que descubrí esta gallete, la he preparado un par de veces y nos gusta mucho.
ResponEliminabss guapa
Tinc moltes ganes de provar-l'he de fer ,que llaminera que ha de ser.
ResponEliminaT´ha quedat genial