dissabte, 15 de setembre de 2012

PA FARCIT SALAT

Ja tornem a ser dissabte!!!
Segur que disposeu de més temps per entrar a la cuina i passar-hi una bona estona!! Doncs la proposta que avui us deixo és ideal per un sopar o un berenar entre amics i una bona manera de participar tota la família a la cuina.

INGREDIENTS:
Per la massa:
250 gr de llet
50 gr de mantega
50 gr de sucre
30 gr de llevat fresc de fleca
500 gr de farina
1 culleradeta de sal
1 cullerada de mantega fosa per pintar la massa

Pel farcit:
150 gr de pernil dolç
100 gr d'olives verdes sense pinyol
6 talls de pernil salat tallat fi o Beicon
30 gr de tàperes
50 gr de panses (opcional)
ou batut per pintar el pa

PREPARACIÓ:

1.Posem el pernil dolç al vas i el trinxem 3 segons a velocitat 4. Retirem i reservem

2. Tot seguit trinxarem les olives 3 segons a velocitat 4. Retirem i reservem.

3.Ara farem la massa, posarem la llet, la mantega i el sucre, programarem 1 minut, 37º, velocitat 1. Afegim el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.

4.Tot seguit incorporem la farina i la sal. Barregem 10 segons a velocitat 6 i programem 3 minuts, espiga. Deixem reposar uns minuts a dins del vas.

5. Un cop la massa reposada l'estirem ben fina, farem un rectangle de 40 cm x 30cm i la pintarem amb la mantega fosa.

6.Cobrim el pa amb el pernil salat, després li posem el pernil dolç reservat i les olives, tot seguit les panses i les tàperes. Anem caragolant sins arribar al final que el sellarem amb una mica d'aigua perquè al coure'l no s'obri. El pintem amb ou i el deixem reposar sobre la safata del forn fins que dobli el seu volum.

Precalentem el forn a 180º a dalt i abaix

7. El posem a coure de 35-40 minuts i ja estarà llest per menjar, BONÍSSIM!!!

Nota: el podeu acompanyar d'una bona cervesa

14 comentaris:

  1. Senzillament GENIAL!.Aquests panets amb farcit salat ja són mig plat!, molt adeqüats per acompanyar un bon plat fent-lo una mica més "glamourós", jaja. Fantàstic panet!

    ResponElimina
  2. molt bona idea, l'haurem de posar en practica, cervesa inclosa.

    ResponElimina
  3. Judith este pan así relleno se ve riquísimo e ideal para un aperitivo o una merienda-cena. Yo también lo acompañaría de una cervecita ejej .besitos guapa

    ResponElimina
  4. Judith un relleno de lujo, con una cervecita yo tambien me apunto, perfecto¡

    ResponElimina
  5. Una recepta ideal per a un sopar informal amb els amics.
    La combinació del farcit ha de quedar molt gustosa!

    ResponElimina
  6. Ha de ser gustosíssim amb aquest farcit, m'agrada el contrast dolç salat que i ha de donar les panses.
    Per sorprendre en un sopar d'amics!!!
    petonets

    el taller de cuina

    ResponElimina
  7. Menudo pan relleno rico que te ha salido, nada, con el hambre que tengo ya te cojo un buen trozo.

    besos

    ResponElimina
  8. Aquest pa farcidet faria saltar d'alegria als de casa, que bo!

    ResponElimina
  9. Moltes gràcies a tot@s per visitar-me i..... siiiii!!! És un pa molt complert que atipa molt i agrada a grans i petits!!

    ResponElimina
  10. M´encanten els pans farcits i el teu especialment, quina delicia ha de ser!!! m´emporto la recepta :)) un petonet

    ResponElimina
  11. buenoooooo qué sorpresa lleva dentro el pan, me encanta el pan y me encanta el relleno!!!
    Un besito

    ResponElimina
  12. el millor d'aquest pa és que tens mils possibilitats per farcir-lo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs si la versió dolça també és boníssima!!!

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.