divendres, 28 de desembre de 2012

ESPIRAL DE FRANCHIPÁN



Bones, que tal el Nadal??
Espero que molt bé, avui us deixo una recepta molt i molt bona per aquests dies, va farcida de franchipán és una crema d'ametlla molt semblant al massapà, aquesta recepta la tenim a la revista de desembre l'especial de Nadal, com sempre l'he adaptat al meu gust i al que tenia per casa, espero que us agradi.
Aprofito per desitjar-vos una bona entrada d'any i si teníeu dubtes alhora de portar un postres original aquesta és una molt bona opció!!!

BON ANY A TOTHOM!!!

INGREDIENTS:
1 paquet de pasta filo o brick
250 gr de sucre
la pell de mitja llimona (només la part groga)
150 gr de mantega a trossets
2 ous
300 gr de farina d'ametlla
1 cullerada de farina de repostería
2 cullerades d'aigua de Taronger o de roses

PREPARACIÓ:

1. Posem el sucre, la pell de llimona al vas i el pulveritzem 30 segons velocitat 5-10.

2. Afegim la mantega, la farina d'ametlla, la farina, els ous i l'aigua de taronger, remenem tot 15 segons a velocitat 4. Fem baixar la resta d'ingredients del vas i tornem a programar 10 segons a velocitat 4, posem aquesta crema a dins una màniga pastissera i reservem.

Precalentem el forn a 180º a dalt i baix

3. Ara posarem la pasta filo a sobre l'encimera dos fulls cada vegada sobreposats ens té de fer 1.20m  i posem un rull de crema d'ametlla, caragolem i enrotllem com si féssim una ensaïmada. (us deixo un pas a pas és més fàcil veure-ho que explicar-ho)

4. La posem a coure 30-35 minuts fins que estigui ben roseta. Un cop freda espolvoregem amb sucre glaç i decorem amb fruita confitada o ametlles laminades.








9 comentaris:

  1. Hola Judith, que deliciaaaa!! te quedó muy buena, te mando un abrazote y un monton de buenos deseos para que este nuevo año te sorprenda gratamente, FELIZ AÑO 2013 que pases hermoso con las personas que mas querés.besitos.Clau

    ResponElimina
  2. Sembla una ensaïmada! Ha de ser ben bon!
    Bones festes, guapa!

    ResponElimina
  3. Aplausos Judith,como me gusta,te quedó inmensa,y no por grande,por linda.Ha de ser exquisita.
    OS deseo a tí y a tú familia y feliz año!!

    CAriños

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Silvia,
      Te deseo lo mismo a ti y tu familia!!

      Elimina
  4. Aquesta la tinc pendent!
    Són tantes les coses a fer que no donem a l'abast... Hahahaa

    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Anna,
      Ja ho sé a mi em passa el mateix tinc un munt de receptes a pendents!!
      Es un dels pròposits per aquest any nou buscar temps per preparar coses noves!!
      Bon any!

      Elimina
  5. Bon día Judith !!. Una maravella de recepta, no dubtis que la provarè. M'agrada molt tot lo elaborat amb pasta filo. Potser no tingui prou cuina, però ja ho arreglarem. Bon any !!
    Salutacions.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.