divendres, 28 de desembre del 2012
ESPIRAL DE FRANCHIPÁN
Bones, que tal el Nadal??
Espero que molt bé, avui us deixo una recepta molt i molt bona per aquests dies, va farcida de franchipán és una crema d'ametlla molt semblant al massapà, aquesta recepta la tenim a la revista de desembre l'especial de Nadal, com sempre l'he adaptat al meu gust i al que tenia per casa, espero que us agradi.
Aprofito per desitjar-vos una bona entrada d'any i si teníeu dubtes alhora de portar un postres original aquesta és una molt bona opció!!!
BON ANY A TOTHOM!!!
INGREDIENTS:
1 paquet de pasta filo o brick
250 gr de sucre
la pell de mitja llimona (només la part groga)
150 gr de mantega a trossets
2 ous
300 gr de farina d'ametlla
1 cullerada de farina de repostería
2 cullerades d'aigua de Taronger o de roses
PREPARACIÓ:
1. Posem el sucre, la pell de llimona al vas i el pulveritzem 30 segons velocitat 5-10.
2. Afegim la mantega, la farina d'ametlla, la farina, els ous i l'aigua de taronger, remenem tot 15 segons a velocitat 4. Fem baixar la resta d'ingredients del vas i tornem a programar 10 segons a velocitat 4, posem aquesta crema a dins una màniga pastissera i reservem.
Precalentem el forn a 180º a dalt i baix
3. Ara posarem la pasta filo a sobre l'encimera dos fulls cada vegada sobreposats ens té de fer 1.20m i posem un rull de crema d'ametlla, caragolem i enrotllem com si féssim una ensaïmada. (us deixo un pas a pas és més fàcil veure-ho que explicar-ho)
4. La posem a coure 30-35 minuts fins que estigui ben roseta. Un cop freda espolvoregem amb sucre glaç i decorem amb fruita confitada o ametlles laminades.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Hola Judith, que deliciaaaa!! te quedó muy buena, te mando un abrazote y un monton de buenos deseos para que este nuevo año te sorprenda gratamente, FELIZ AÑO 2013 que pases hermoso con las personas que mas querés.besitos.Clau
ResponEliminaGracias Claudia, te deseo lo mismo!!!
EliminaSembla una ensaïmada! Ha de ser ben bon!
ResponEliminaBones festes, guapa!
Es deliciós Gemma!!
EliminaAplausos Judith,como me gusta,te quedó inmensa,y no por grande,por linda.Ha de ser exquisita.
ResponEliminaOS deseo a tí y a tú familia y feliz año!!
CAriños
Gracias Silvia,
EliminaTe deseo lo mismo a ti y tu familia!!
Aquesta la tinc pendent!
ResponEliminaSón tantes les coses a fer que no donem a l'abast... Hahahaa
Una abraçada
Hola Anna,
EliminaJa ho sé a mi em passa el mateix tinc un munt de receptes a pendents!!
Es un dels pròposits per aquest any nou buscar temps per preparar coses noves!!
Bon any!
Bon día Judith !!. Una maravella de recepta, no dubtis que la provarè. M'agrada molt tot lo elaborat amb pasta filo. Potser no tingui prou cuina, però ja ho arreglarem. Bon any !!
ResponEliminaSalutacions.