divendres, 1 de febrer del 2013

PATATES GUISADES




Les patates guisades que em feia la mare de petita m'encantàven, sempre que n'hi havia per dinar només tenia ganes d'arribar el migdia a casa per menjar-les, aquella oloreta que desprenien mentre feien la xup xup era deliciosa. Aquesta recepta puc dir-vos que l'he heretat de la meva mare i suposo que ella en el seu moment de la seva jijij (no li he preguntat mai, ara em pica la curiositat)
Exactament això és el què passa quan jo les faig ara a casa les meves filles només esperen arribar de l'institut per devorar-les jejejje
Aquesta vegada he adaptat la recepta al Thermomix, a vegades em trovaba que les patates és desfeien molt dins la cassola, aquest cop he volgut fer una prova i el resultat ens va encantar, les patates van quedar toves però enteres i la carn va quedar molt tendra i bona, per tant us recomano la recepta al 100%.
Espero que us agradi i bon cap de setmana!!

INGREDIENTS:
1 ceba (130gr aprox)
2 grans d'all
1 pebrot verd italià (40gr)
30 gr d'oli d'oliva
200 gr de tomàquet triturat
70 gr de vi blanc
Herbes aromàtiques: Llorer, orenga, farigola etç
300 gr de carn magre de vedella tallada a daus
300 gr de carn de porc tallada a daus
250 gr d'aigua + sal i pebre
1'200 gr de patates o + (depèn de la colla que sigueu)

PREPARACIÓ:

1.Posem la ceba, els alls i el pebrot al vas triturem 2 segons a velocitat 5. Afegim l'oli i rossegem 7 minuts, varoma velocitat 1 sense posar el cubilet perquè evapori. Mentre pelem i tallem les patates a daus i les posem al recipient varoma. Reservem

2. Afegim la carn i programem 5 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera. Incorporem el tomàquet, el vi, i les herbes aromàtiques programem 3 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera sense cubilet.

3. Afegim els 250 gr d'aigua + sal i el pebre programem 25 minuts, varoma, gir esquerra, velocitat cullera posem el recipient varoma i les deixem coure. quan acabi comprovem la cocció de les patates si fes falta programem algun minut més.

4. Aboquem les patates en una safata i posem la salsa amb la carn per sobre. Delicioses!!

BON PROFIT!!



22 comentaris:

  1. Las patatas al vapor quedan muy sabrosas y el toque de gracias le has dado añadiéndolas a esta salsa tan buena
    Blanca deJUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pués si la verdad és que saben mejor y conservan todas las proteinas y vitaminas

      Elimina
  2. Provaré de fer la recepta així a la TMX, fent-les com diuen els llibre jo també trobo que se'm trenquen massa!
    Bon cap de setmana.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Quina delicia mes facileta de fer!! Et prenc la recepte per aquest finde que segur que ve de gust a tothom amb aquest fred!!
    Petons

    http://infinityho.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  4. Provaré aquesta recepta, de pas utilitzaré el recipient Varoma, que el tinc una mica oblidat. Gràcies per la recepta. Sencilla i molt bona !!

    ResponElimina
  5. OHH!!!! mira que no se que fer avui per dinar. Provarè de fer aquesta recepta amb la thx. Te molt bona pinta!!!

    ResponElimina
  6. Que cosa más rica, en casa nos gusta mucho.Besitos y te sigo
    http://doris-miscosillas.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta, el pròxim dia vindrien a dinar

    ResponElimina
  8. Muy ricas así como estofaditas con esa salsita para mojar. ;)

    ResponElimina
  9. Al menú de la setmana vinent tenia apuntat estofat de vedella, però mai no l he fet a la tmx, probaré la teva recepta.

    Muas!

    ResponElimina
  10. Dan ganas de meter la cuchara ahí... me encantan estos platos tan reconfortantes :D

    Un besote.

    ResponElimina
  11. Que pena que este blog no sea en español, si no lo seguiria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola anonimo no te preocupes tengo el traductor arriba a la derecha, la verdad es que me es más facil expresarme y escribir en mi idioma. Yo no tengo ningún problema en seguir blog escritos en otros idiomas de todas formas muchas gracias por visitarme, espero poder verte por aquí.
      Saludos
      Judith

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.