dilluns, 13 de gener del 2014

CUPCAKES D'ARANYONS

Els primers cupcakes de la Xènia!! :-)
Ahir al matí mentre esmorzàvem miràvem la televisió el canal Divinity que fan un munt de programes relacionats amb el món de la pastisseria, casualment estàvem mirant Guerra de Cupcakes aquest programa és un concurs on si et proclames campió  guanyes 10.000€ així pots ampliar o fer realitat el teu somni de montar una botiga de cupcakes (lògicament és als EEUU), són 4 pastisseres que van passant rondes entre elles on hi ha un jurat que prova i valora els seus cupcakes i al final una és proclama guanyadora.
La primera ronda és una prova de gust, tenen 30 minuts per crear un cupcake amb uns ingredients que el jurat mateix escull, no us podeu imaginar el que hi tenen a vegades, des de botifarra, beicon, peix,  flors etç...
De cop i volta la Xènia em pregunta si seria capaç de fer uns cupcakes amb 30 minuts i bé jo li vaig contestar que ho teníem de provar si ella m'ajudava, o sigui que vam posar el cronometre i ens vam posar mans a la massa, us puc assegurar que vam estar les dues treballant de valent, mentre ella preparava la massa jo estava fent el frosting vam passar una estona molt divertida juntes i vam portar un bon ritme de treball, però ens va faltar temps perquè quan faltaven 5 minuts els cupcakes sortien del forn i no vam poder posar el frosting fins que van ser freds. O sigui que el que fan aquestes noies del programa té molt de mèrit perquè fan uns cupcakes preciosos amb unes decoracions que són obres d'art i només amb 30 minuts!
Els nostres  van ser més senzills però crec que de gust hauríem pogut guanyar la primera ronda perquè ens van quedar boníssims ;-)

INGREDIENTS:
Massa:
100 gr de farina
1/2 culleradeta de llevat químic
1/2 culleradeta de bicarbonat
100 gr de sucre
100 gr de mantega a temperatura ambient
2 ous
75 gr de aranyons frescos o congelats
 Frosting:
30 gr de mantega a temperatura ambient
100 gr de formatge per untar (tipus philadelphia)
65 gr de sucre glaç
Colorant alimentari
4 cullerades soperes d'aigua
10 aranyons
1 i 1/2 de sucre glaç

PREPARACIÓ:

Pre escalfem el forn a 180º

1. Posem la farina, la llevadura i el bicarbonat al vas remenem  5 segons a velocitat 3. Afegim la mantega i el sucre i remenem a velocitat 3 fins que veiem que ens comença a quedar unit, per el vocal anirem afegint els ous d'un en un. Al final quan tinguem la massa a punt li afegim els aranyons congelats i remenem amb l'espàtula, emplenem els motlles de cupcakes fins a la meitat i cap al forn 15 -18 minuts.

2. Ara farem el frosting, posarem les 4 cullerades d'aigua + els 10 aranyons i el sucre glaç en un caçó i cap al foc quan arrenqui el bull parem i deixem infusionar be.
Mentre en el vas de la Thermomix posarem la mantega, el formatge i el sucre glaç o remenarem a velocitat 3 fins veure-ho ben unit, quan l'aigua d'infusionar els aranyons sigui tèbia li afegim una cullerada al frosting i les gotes de colorant continuem remenant a velocitat 3 fins que ens quedi la mescla ben unida i del mateix color. La posem en una màniga pastissera i cap a a la nevera a esperar que els cupcakes estiguin freds.

3. Un cop són freds posem una mica de frosting i un aranyó a sobre de cada cupcake.

BON PROFIT!!




13 comentaris:

  1. El que falta me lo he llevado yo.
    Si me permites una sugerencia porque no quitas la verificación de comentarios son las letras esas raras que hay que escribir para poder dejarte un comentario y la mayoría de ocasiones no se entienden.

    ResponElimina
  2. No he fet mai cupcakes!!!! Aquests, amb els aranyons, han de ser ben bons!!! A mi em tocarà posar fil a l'agulla amb els cakepops!!! La meva filla està molt il·lusionada en fer-los, així que.....m'hauré de posar al dia!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si OLga el cakepops son molt bons però si et dic la veritat els cupcakes per mi encara son millors perque et permeten jugar amb mes ingredients!

      Elimina
  3. Bien ricos te han quedado!! Qué placer cocinar con más personas, seguro que lo pasásteis pipa. Bss.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchicimo Conchi y la presion de que se te acaba el tiempo aún lo hace mas divertido!

      Elimina
  4. cupcakes ben guarnits o magdalenes...han de ser boníssims!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Muchas gracias Trini, no sabia que me salia verificación de comentario ya lo mirare y gracias por el premio me paso a recogerlo!

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta tenen aquests cupcakes! Tens raó que al canal Divinity fan mooolts programes de rebosteria, i entren unes ganes de posar-se a la cuina jeje! No en quedarà pas un cupcake per a mi?
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Nuria
      Ja em sap greu però has fet tard :-) ja no en queda ni un!

      Elimina
  7. Fantásticos éstos primeros cupcakes de Xènia! ahora a por los siguientes :D Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Beatriz
      Si le cogió el gustillo no seran los ultimos os lo aseguro!

      Elimina
  8. Al teu blog, al costat dret on son les etiquetes,tens totes les etiquetes en català però hi ha una paraula en castellà que és Bizcocho. En català es diu Bescuit.
    Salutacions d'una andalusa.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.