divendres, 24 de gener del 2014

KRINGLE ESTONIA


Ja tornem a ser divendres!!!
Com passen les setmanes a mi personalment cada cop mes ràpid, serà perquè em faig vella?? :-(
Bé us deixo un dolç és fi de setmana i toca dolç, aquesta recepta va ser l'estrella del nadal passat, tot i què a casa la mengem tot l'any perquè ens agrada molt i perquè no deixa de ser un brioix trenat per tant per nosaltres és típic menjar-la tot l'any.

Bon cap de setmana!!

INGREDIENTS:
Massa:
30 gr de sucre
la pell de mitja llimona (només la part groga)
120 gr de llet
30 gr de mantega
15 gr de llevat fresc de fleca
1 rovell d'ou
300 gr de farina de força
1 pessic de sal
Farcit:
50 gr de mantega a temperatura ambient
60 gr de sucre
2 cullerades de canyella en pols
50 gr d' anous picades
Glacejat:
20 gr de clara d'ou
50 gr de sucre glaç

PREPARACIÓ:

1. Farem la massa posant el sucre i la pell de la llimona al vas pulveritzem 15 segons a velocitat 5-10. 

2. Amb l'espàtula fem baixar la resta dels ingredients de les parets del vas i afegim la llet, la mantega, i el llevat programem 1 minut, 37º, velocitat 3

3. Incorporem el rovell i remenem 4 segons velocitat 3. Afegim la farina, la sal i programem 2 minuts, vas tancat, velocitat espiga. Deixem reposar la massa a dins del vas fins que dobli el seu volum.

4. Un cop a llevat la trèiem amb compte i l'estirem sobre una superfície enfarinada amb un corró i li donem forma de rectangle. 40cm x 50cm

5. Sense rentar el vas prepararem el farcit posant el sucre, la mantega i la canyella en pols. Remenarem 30 segons velocitat 2. 

Pre escalfem el forn a 180º

6. Mentre escampem el farcit per sobre la massa i posem les nous picades per sobre i caragolem pel costat més ample. Un cop tenim el rotllo el partim pel llarg deixant un extrem sencer (mireu fotos), separem els costat i els anem trenant un sobre l'altre després l'enrosquem com un tortell i el deixem reposar una estona a la safata del forn.

7. El posem a coure  20-25 minuts al forn si veieu que us queda molt ros abaixeu la temperatura a 160º. Mentre posarem la clara en un vol juntament amb el sucre glaç i ho batrem amb una forquilla. Un cop trèiem el kringle del forn amb un pinzell el pintem amb el glacejat i el deixem refredar.

Senzillament és deliciós per això us recomano que us doneu el caprici de tan en quant que la vida són 2 dies :-)

BON PROFIT!



16 comentaris:

  1. Lo he vusto varias veces pero aun no lo he preparado... que pinta tiene! Mmmm...

    ResponElimina
  2. No lo he preparado nunca pero veo que es muy sabroso,Gracias por tu paso.Besosss

    ResponElimina
  3. si que passen els dies rapids siii!!!! Millor aixi comença la primavera!!! Mai havia vist aquest dolç tens molta traça trensant-lo. No se si a mi em sortiria tan bé!

    ResponElimina
  4. Només l'he fet una vegada.....El vaig portar a un sopar d'amics i...va triomfar!!! Estic esperant l'excusa perfecta per tornar-lo a fer!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  5. Está riquísimo y te ha quedado genial, yo lo quiero volver a hacer que ni foto le pude hacer...

    besos

    ResponElimina
  6. Un briox molt original. Segur que esà bonissim.
    petons

    ResponElimina
  7. Estic fent aquesta trena tant bonica!!!! Ja la tinc al forn..... ja us dirè que tal!!!

    ResponElimina
  8. Estic fent aquesta trena tant bonica!!!! Ja la tinc al forn..... ja us dirè que tal!!!

    ResponElimina
  9. No m'estranya que en mengeu tot l'any, és una hermosura!

    ResponElimina
  10. El vaig veure a LaCuina de l'Olga i ja em va agradar i tu ara me l'has fet recordar. hauré de buscar alguna "ocasió" per afer-lo.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Qualsevol ocasió es bona per cfer-lo a més és molt fàcil!

      Elimina
  11. No te lo vas a creer, pero es precisamente este bollo "navideño", lo que tengo previsto preparar este finde si tengo tiempoo... porque yo estas cosas solo las puedo hacer los findes. Te ha quedado estupendisimo¡¡¡. Bss preciosa y buen finde.

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.