dimecres, 29 de gener del 2014

PA DE NOUS

Boníssim aquest pa!! :-)
Dissabte teníem uns amics a sopar, després de donar moltes voltes amb el que faria vaig decidir fer aquest pa per acompanyar un assortit de formatges i patés. A més tenia l'excusa  perfecte per estrenar el meu nou motlle Banetone que em vaig autorregalar aquest any per nadal que serveix per fermentar i donar forma a les masses el podeu trobar aquí :-D
Ja sabeu que m'encanta fer pa de qualsevol tipus o sigui que no  podia faltar un pa recent fet i casolà a la nostre taula.
Us animo a provar-lo perquè no us deixarà indiferent :-)
Font: Llibre pan i bolleria con Thermomix

INGREDIENTS:
150 gr de nous
200 gr de llet
25 gr de llevat fresc premsat
2 ous
120 gr de mantega a temperatura ambient
1 culleradeta de sucre
500 gr de farina de força
2 culleradetes de sal

PREPARACIÓ:

1. Posem 100 gr de nous al vas i les ratllem 5 segons a velocitat 5. Retirem i reservem i afegim els altres 50 gr trinxats amb les mans.

2. Posem la llet al vas i l'escalfarem 1 minut, 37º, velocitat 1. Afegim el llevat i remenem 4 segons a velocitat 4.

3. Afegim la resta d'ingredients excepte les nous i remenem 20 segons a  velocitat 6. Tot seguit programem 2.30 min, vas tancat, velocitat espiga.

4. Afegim les nous per el bocal i programem 30 segons, vas tancat, velocitat espiga. Deixem reposar la massa dins del vas fins que dobli el seu volum.

5. Un cop a doblat la reirem i li donem forma de bola, la posem a dins del motlle banetone prèviament enfarinat i la deixem llevar una estona més. (aquest pas pot trigar més o menys depèn molt de la temperatura ambient)

Pre escalfem el forn a 200º

6. Un cop a llevat el trèiem del motlle i el deixem sobre la safata del forn,  el posem a coure durant 40 minuts. Durant la cocció el vaig anar ruixant amb un pulveritzador d'aigua això fa que la crosta ens quedi més cruixent i rosa.

BON PROFIT!








4 comentaris:

  1. Pero qué bien te ha quedado, me encanta el aspecto así que con tu permiso lo guardo para tenerlo a buen recaudo.

    beos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias por tu visita te animo a provarlo porque esta muy bueno!!

      Elimina
  2. Xiqueta...tu i jo devem tenir alguna connexió per algun lloc!!! A banda de que coincidim en alguna recepta.....també m'he comprat fa poquet un banetone!!!
    Aquest pa t'ha quedat molt xulo!!! Em quedo la recepta!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ostres Olga potser si tenim telepatia!!
      Feia temps que en volia un fins que per casualitat vaig veure un anunci a la revista Thermomix de Maria lunarillos on et feia un descompte posant el codi que et donaven i així va ser com me'l vaig comprar a part dalguna altre coseta que ja anireu veient :-)

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.