dilluns, 3 de febrer de 2014

ESPIGUES DE PA AMB OLIVES NEGRES


Que tal, el cap de setmana?
Nosaltres hem tornat a tenir convidats i com ja sabeu a mi m'agrada fer-me el pa, trobo que queda molt bé i la gent t'ho agraeix perquè és molt bo! :-)
Aquesta vegada vaig fer una massa ràpida una amb olives negres i farigola i l'altre la vaig deixar blanca, però perquè fos més original li vaig donar forma d'espiga.

INGREDIENTS:
250 gr d'aigua
25 gr de llevat fresc
500 gr de farina de força
1 culleradeta de sucre
2 culleradetes de sal
15 gr d'oli d'oliva verge extra
50 gr d'olives negres
1 culleradeta de farigola o orenga

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua al vas i l'escalfem 1 minut, 37º, velocitat 1. Afegim el llevat pel bocal i remenem 4 segons a velocitat 4.

2. Incorporem la farina, la sal, el sucre i l'oli, remenem 15 segons a velocitat 6 i tot seguit 2 minuts, vas tancat, velocitat espiga sense posar el cubilet perquè la massa s'airegi. Retirem la massa del vas i la dividim en 2 parts iguals.

3. Ara posem les olives negres a dins del vas i les trinxarem 2 segons a velocitat 5, afegim la meitat de la massa i posem la culleradeta de farigola, amassem 30 segons, vas tancat, velocitat espiga. Ens té de quedar ben unit sinó tornem a programar mes temps.

4. D'aquesta massa en podeu fer panets individuals, dues barres o les espigues tal com vaig fer jo, un cop tingueu la forma donada a la massa la deixem reposar a sobre la safata del forn fins que dobli el seu volum, mentre pre-escalfarem el forn a 200º.
Les pulveritzem amb aigua i les posem a coure 20 minuts a 200º, a mitja cocció les tornem a pulveritzar amb aigua així ens quedaran ben cruixents per fora i tendres per dins.

BON PROFIT!!

Us deixo un pas a pas, tardes menys a fer-les que explicar com és fan.


11 comentaris:

  1. Menudo pan de olivas te ha salido, debía estar muy rico!! Me gusta. Bss.

    ResponElimina
  2. Ostres!!!! Aquest comentari del forn l'he fet sense obrir el meu compte i surt el nom d'en Quim, el meu marit.

    ResponElimina
  3. Jo preguntava si el forn era a dalt i a baix i quanta estona tarda aproximadament a doblar el volum.
    Gràcies

    ResponElimina
  4. Hola!!
    Si el forn a dalt i baix i si tens ventilador millor perquè així és reparteix mes bé l'esclafor, a veure el temps per doblar és depèn de la temperatura ambient uns 35 -45 minuts. El que pots fer pèrquè vagin més ràpid és tapar-les amb paper film.
    Espero haver-te ajudat i gràcies per la teva visita!
    Judith

    ResponElimina
  5. Gràcies Judith!! Provaré el pa. Les masse fermentades em fan respecte però hauré d'atrevir-me.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.