dilluns, 3 de febrer de 2014

ESPIGUES DE PA AMB OLIVES NEGRES


Que tal, el cap de setmana?
Nosaltres hem tornat a tenir convidats i com ja sabeu a mi m'agrada fer-me el pa, trobo que queda molt bé i la gent t'ho agraeix perquè és molt bo! :-)
Aquesta vegada vaig fer una massa ràpida una amb olives negres i farigola i l'altre la vaig deixar blanca, però perquè fos més original li vaig donar forma d'espiga.

INGREDIENTS:
250 gr d'aigua
25 gr de llevat fresc
500 gr de farina de força
1 culleradeta de sucre
2 culleradetes de sal
15 gr d'oli d'oliva verge extra
50 gr d'olives negres
1 culleradeta de farigola o orenga

PREPARACIÓ:

1. Posem l'aigua al vas i l'escalfem 1 minut, 37º, velocitat 1. Afegim el llevat pel bocal i remenem 4 segons a velocitat 4.

2. Incorporem la farina, la sal, el sucre i l'oli, remenem 15 segons a velocitat 6 i tot seguit 2 minuts, vas tancat, velocitat espiga sense posar el cubilet perquè la massa s'airegi. Retirem la massa del vas i la dividim en 2 parts iguals.

3. Ara posem les olives negres a dins del vas i les trinxarem 2 segons a velocitat 5, afegim la meitat de la massa i posem la culleradeta de farigola, amassem 30 segons, vas tancat, velocitat espiga. Ens té de quedar ben unit sinó tornem a programar mes temps.

4. D'aquesta massa en podeu fer panets individuals, dues barres o les espigues tal com vaig fer jo, un cop tingueu la forma donada a la massa la deixem reposar a sobre la safata del forn fins que dobli el seu volum, mentre pre-escalfarem el forn a 200º.
Les pulveritzem amb aigua i les posem a coure 20 minuts a 200º, a mitja cocció les tornem a pulveritzar amb aigua així ens quedaran ben cruixents per fora i tendres per dins.

BON PROFIT!!

Us deixo un pas a pas, tardes menys a fer-les que explicar com és fan.


11 comentaris:

  1. Menudo pan de olivas te ha salido, debía estar muy rico!! Me gusta. Bss.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias Conchi pues si estaba muy rico!!

      Elimina
  2. Ostres!!!! Aquest comentari del forn l'he fet sense obrir el meu compte i surt el nom d'en Quim, el meu marit.

    ResponElimina
  3. Jo preguntava si el forn era a dalt i a baix i quanta estona tarda aproximadament a doblar el volum.
    Gràcies

    ResponElimina
  4. Hola!!
    Si el forn a dalt i baix i si tens ventilador millor perquè així és reparteix mes bé l'esclafor, a veure el temps per doblar és depèn de la temperatura ambient uns 35 -45 minuts. El que pots fer pèrquè vagin més ràpid és tapar-les amb paper film.
    Espero haver-te ajudat i gràcies per la teva visita!
    Judith

    ResponElimina
  5. Gràcies Judith!! Provaré el pa. Les masse fermentades em fan respecte però hauré d'atrevir-me.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.