dimarts, 11 de febrer del 2014

AMANIDA DE SALMÓ FUMAT AMB VINAGRETA DE MOSTASSA, MEL I TÀPERES


Aquesta amanida la vam practicar el dilluns passat a la delegació, tot primer ningú en donava un duro però després quan la vam poder provar a totes ens va encantar, em van faltar cames per anar a comprar els ingredients i preparar-la per dinar a  casa, fins i tot les meves filles en van enviar un wats dient-me que era allò tant bo que els hi havia deixat per dinar :-)
La preparació és molt senzilla ens ensenya a triturar a diferents velocitats la duresa dels ingredients, la presentació és molt important i la vinagreta que l'acompanya senzillament és deliciosa!!

INGREDIENTS: (4 racions )
200 gr d'enciam iceberg tallats a trossos
300 gr d'aigua
100 gr de pastanaga
150 gr de ceba a quarts
150 gr de pebrot vermell
100 gr d'olives negres sense pinyol
4 ous durs
Salmó fumat per decorar
Vinagreta:
100 gr d'oli d'oliva
30 gr de vinagre de jerez
1 culleradeta de sal
2 culleradetes de mel
1 cullerada de mostassa
1 cullerada de tàperes

PREPARACIÓ:

1. Primer comencem per l'enciam posant l'aigua a dins del vas i l'enciam, tot seguit programem 4 segons a velocitat 4. Retirem i el posem a dins del cistellet perquè s'escorri tota l'aigua.

2. Seguim amb la pastanaga la posem a dins del vas i la ratllem 5 segons a velocitat 5. Retirem i reservem en un vol per separat.

3. Ara continuarem amb la ceba i el pebrot, trossejarem 4 segons a velocitat 4. Retirem i reservem en un plat

4. Continuem amb les olives, programem 2 segons a velocitat 5. Retirem i reservem

5. A continuació triturarem els ous, com que és un ingredient molt tou només el tindrem 2 segons a velocitat 4. Retirem i reservem per separat.

6. Ara farem la vinagreta posant l'oli al vas, el vinagre, la sal, la mel, la mostassa i les tàperes i trossegem 5 segons a velocitat 5. retirem i reservem en un vol.

7. Anirem a muntar l'amanida, posarem un aro d'emplatar en un plat i posem una capa d'enciam, a sobre una  capa de pastanaga, tot seguit una capa de  pebrot i ceba, una d'olives i  finalment l'ou dur per sobre, amanim amb la vinagreta i l'acompanyem de salmó fumat. Hi ara a disfrutar de l'amanida :-)

BON PROFIT!!




7 comentaris:

  1. Judit M'acabes de solucionar el dinar d'avui!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Rico, refrescante y muy original! Me encanta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por tu visita a mi también me gustan mucho este tipo de ensaladas!

      Elimina
  3. Com m'agraden aquestes amanides, per a mi em solucionen primer i segon

    Muas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Gemma, si vols que et digui la veritat jo també en faig plat únic d'aquestes amanides són molt complertes!

      Elimina
  4. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.