dimarts, 7 d’octubre del 2014

PANETS D'OLIVES NEGRES I CEBA


Que bona aquesta recepta!!
Avui us deixo uns panets per esmorzar o berenar queden amb la crosta tendra semblen de Viena, amb un aroma a olives i ceba deliciós!
M'agrada fer pa perquè pots afegir a la massa el que vulguis sempre queda bé.
No us portaran gaire feina lleven molt ràpid i es conserven tendres un parell de dies. Proveu-los veureu que bons son! :-)

INGREDIENTS:
250 gr d'aigua mineral
25 gr de llevat fresc o un sobre de deshidratat
500 gr de farina
5 gr de sucre
10 gr de sal
15 gr d'oli d'oliva verge
10 olives negres sense pinyol partides
1 cullerada sopera de ceba fregida (La venen amb capsetes als supers)

PREPARACIÓ:

1.Posem l'aigua al vas juntament amb el llevat i l'escalfem 1 minut, 37º, velocitat 1.

2. Afegim la farina, el sucre, la sal i els 15 gr d'oli d'oliva, programem 10 segons a velocitat 6 perquè ens quedin tots els ingredients integrats

3. Tot seguit programem 2 minuts, velocitat espiga i pel bocal anem afegint les olives partides i la ceba. Un cop estigui la massa la retirem del vas i sobre una superfície enfarinada li donem forma de rull. Anirem tallant amb un ganivet perquè siguin més o menys tots de la mateixa mida, si voleu podeu pesar-los amb el Thermomix.

4. Els hi donem forma de panet, farem uns talls a sobre i enfarinem, els deixarem reposar 30 minuts perquè llevin, mentre escalfarem el forn a 200º amb una tassa d'aigua a dins perquè ens faci vapor. Abans d'introduir-los al forn en mullarem les mans i els esquitxarem amb aigua.

5. Els posem a coure entre 12 i 15 minuts depenen del forn de cadascú. Un cop freds ja podreu degustar-los o sinó també calents a casa no van tenir massa temps per refredar-se :-)

BON PROFIT!





7 comentaris:

  1. Respostes
    1. Si Dolça queden molt tendres i el gust de les olives li dona un toc especial!

      Elimina
  2. Veure aquest panet amb el pernil aquestes hores és un delicte jejejj. Te l'agafo perque crec que la base amb ingredients dolços també ha de quedar bé.

    Muas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot teu Gemma, espero que els disfruteu tant com nosaltres!

      Elimina
  3. crec que els d'olives negres i els de nous són els que més m'agraden!!! Apuntada la recepta. Petonets guapa

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si Judith, ideals per acompanyar d'una bona hamburguesa, aquest mes he fet tard!

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.