dijous, 12 de novembre de 2015

ARRÒS ASIÀTIC


Molt bo!!!
A casa ens agrada molt l'arròs i aquesta recepta ens va encantar, no serà pas l'última vegada que la preparo, si us agrada la cuina asiàtica aquesta és una molt bona opció. En surt molta quantitat nosaltres som 4 vam repetir i ens va sobrar una ració, o sigui ideal per famílies nombroses, l'únic inconvenient tallar les verdures a juliana, però si teniu una mandolina anireu molt ràpid.
Espero que us agradi tant com a nosaltres!!!

INGREDIENTS:
Per l'arròs:
50 gr d'oli d'oliva
2 grans d'all
250 gr d'arròs llarg
1.200 litre d'aigua
Verdures al varoma:
1 pebrot vermell laminat
1 pebrot verd laminat
2 pastanagues laminades
200 gr de xampinyó laminat
Per la salsa:
1 all
1 trosset de gingebre fresc
1 branca d'àpit
50 gr d'oli d'oliva
100 gr de beicon a daus
200 gr de ceba tallada a juliana
200 gr de  brots de soja fresca
1 culleradeta de curri en pols
1 culleradeta de pimentó vermell 
1 culleradeta de colorant o cúrcuma
1 pessic de pebre
100 gr de salsa de soja

PREPARACIÓ:

1. Farem l'arròs posant els alls i l'oli al vas, programem 5 minuts, 100º, velocitat 2. Afegim l'aigua, la sal, posem el cistellet i pesem l'arròs, programem 8 minuts, varoma, velocitat 4. Mentre tallem i posem les verdures al varoma.

2. Remenem l'arròs pel bocal i posem el recipient varoma i tornem a programar 8 minuts, varoma, velocitat 2. Quan pari reservem el varoma tapat i retirem l'arròs i el posem en una safata. Esbandim el vas.

3. Ara anirem per la salsa, posem l'all, el gingebre i l'àpit, trossegem 3 segons a velocitat 5. Retirem i reservem.

4. Posem l'oli al vas i programem 2 minuts, 120º, velocitat 1. Incorporem el beicon i tornem a programem 5 minuts, 120º, velocitat 1.

5. Afegim la ceba a juliana, les verdures triturades i sofregim 5 minuts, 120º, gir esquerra, velocitat 1. Afegim els brots de soja, la salsa de soja, el curri, el pimentó, el colorant i el pebre. Ho afoguem 3 minuts, 120º, gir esquerra, velocitat 1.

6. Aboquem aquesta salsa sobre l'arròs i afegim els verdures reservades del recipient varoma i barregem bé amb l'espàtula. Servim com a plat únic.

BON PROFIT!!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.