Hola!!
Després d'uns dies de descans, torno amb aquesta boníssima coca de llardons o greixons com els coneixem aquí, és típic menjar-la pel dijous gras i Carnestoltes, ja que després comença la Quaresma i antigament és deixava de consumir carn, avui en dia ja queda molt poca gent que continuï amb les tradicions.
A mi personalment m'agrada molt el gust que li dona el greixot, espero que us agradi i no ens deixem perdre cap tradició!!
INGREDIENTS:
100 gr d'aigua
100 gr de llet
200 gr de mantega de porc (greix)
1 cullerada de matafaluga
20 gr de llevat fresc
400 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
200 gr de greixons premsats
sucre
pinyons o ametlla per decorar
PREPARACIÓ:
1. Posem els greixons al vas i els trossegem 10 segons a velocitat 4. Retirem i reservem.
2. Sense rentar el got, posem la llet, l'aigua, el greix i programem 1'30 minuts, 37º, velocitat 1.
3. Afegim el llevat, la farina, la sal i programem 2 minuts, velocitat espiga. Deixem llevar la massa dins del vas, 30 minuts aproximadament.
4. Afegim els greixons picats i amassem 30 segons velocitat espiga. Retirem la massa del got i la posem sobre la safata del forn prèviament untada amb oli. L'estirem deixant-la d'uns 2 cms de gruix, li posem sucre abundant per sobre i les ametlles picades o pinyons.
Escalfem el forn a 200º dalt i baix
5. La fornegem 20 minuts fins que estigui ben daurada.
BON PROFIT!
Jo també la faig d'aquesta manera, sense pasta de full i ens agrada moltíssim!
ResponEliminaPtnts i bon Carnaval!
Glòria
LA veritat és que queda molt bé així, gràcies GLoria igualment a tu bon carnaval!
EliminaQue rica es esta coca, típica de estos días.
ResponEliminaPetons.
Una coca boníssima! Ideal per gaudir de les nostres tradicions.
ResponEliminaPetons,
Olga
Cada any la faig i es tant bona que no podem passar sensa fer-la, gracies.
ResponElimina