dijous, 4 de febrer de 2016

COCA DE GREIXONS (llardons)



Hola!!
Després d'uns dies de descans, torno amb aquesta boníssima coca de llardons o greixons com els coneixem aquí, és típic menjar-la pel dijous gras i Carnestoltes, ja que després comença la Quaresma i antigament és deixava de consumir carn, avui en dia ja queda molt poca gent que continuï amb les tradicions.
A mi personalment m'agrada molt el gust que li dona el greixot, espero que us agradi i no ens deixem perdre cap tradició!!


INGREDIENTS:
100 gr d'aigua
100 gr de llet
200 gr de mantega de porc (greix)
1 cullerada de matafaluga
20 gr de llevat fresc
400 gr de farina de força
1 culleradeta de sal
200 gr de greixons premsats
sucre
pinyons o ametlla per decorar

PREPARACIÓ:

1. Posem els greixons al vas i els trossegem 10 segons a velocitat 4. Retirem i reservem.

2. Sense rentar el got, posem la llet, l'aigua, el greix i programem 1'30 minuts, 37º, velocitat 1.

3. Afegim el llevat, la farina, la sal i programem 2 minuts, velocitat espiga. Deixem llevar la massa dins del vas, 30 minuts aproximadament.

4. Afegim els greixons picats i amassem 30 segons velocitat espiga. Retirem la massa del got i la posem sobre la safata del forn prèviament untada amb oli. L'estirem deixant-la d'uns 2 cms de gruix, li posem sucre abundant per sobre i les ametlles picades o pinyons.

Escalfem el forn a 200º dalt i baix

5. La fornegem 20 minuts fins que estigui ben daurada.

BON PROFIT!







4 comentaris:

  1. Jo també la faig d'aquesta manera, sense pasta de full i ens agrada moltíssim!
    Ptnts i bon Carnaval!
    Glòria

    ResponElimina
    Respostes
    1. LA veritat és que queda molt bé així, gràcies GLoria igualment a tu bon carnaval!

      Elimina
  2. Que rica es esta coca, típica de estos días.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Una coca boníssima! Ideal per gaudir de les nostres tradicions.
    Petons,
    Olga

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.