dimecres, 3 de gener del 2018

TORTELL DE REIS


Bona Tarda!
Estem a la recta final de les  festes, ja només ens queda el tortell per menjar jajaja. Aquest any l'he fet sense res de farcit, només amb fruita i sucre, a quedat espectacular boníssim!!
Us recomano que si el feu, el deixeu llevar molta estona tota la nit com vaig fer jo i que al matí el torneu a amassar i el deixeu llevar una hora mes, aquest tipus de masses com mes repòs porten millor ja que queden mes esponjoses i gustoses.
Espero que us agradi molt i que el feu ben aviat!
Si us heu portat bé els Reis us deixaran moltes cosetes, que passeu una bona diada!

INGREDIENTS:
massa mare:
70 gr de llet
10 gr de llevat fresc
1 culleradeta de sucre (es per alimentar el llevat)
130 gr de farina de força
Massa tortell:
120 gr de sucre
La pell d'una llimona només la part groga (feu-ho amb un pela vegetals)
La pell d'una taronja només la part taronja
60 gr de llet
70 gr de mantega
2 ous
20 gr de llevat fresc
30 gr d'aigua de taronger (azahar)
450 gr de farina de força (es important utilitzar farina de força perquè ens permet fer aquest llevat tant llarg i més d'una amassada)
1 pessic de sal

PREPARACIÓ:

1. Farem la massa mare posant tots els ingredients dins del vas i remenant 15 segons a velocitat 4. Retirem la massa del vas i en fem una bola, la posem dins d'un bol amb aigua tèbia, quan floti la tindrem a punt per utilitzar.

2. Ara continuarem amb la massa del tortell, posem el sucre i les pells del cítrics a dins del vas, ho ratllem ben fi 20 segons a velocitat 10.

3. Amb l'espàtula fem baixar la resta de les parets del vas i afegim la llet, la mantega, els ous, el llevat fresc, l'aigua de taronger, la farina de força, la bola de massa mare i el pessic de sal. Remenem 30 segons a velocitat 6. (Li costarà és normal) Tot seguit programem 3 minuts, velocitat espiga. Un cop hagi parat la deixem reposar el màxim de temps possible (jo li vaig tenir tota la nit)

4. Un cop la massa a llevat, la fem baixar i tornem a programar 1 minut, velocitat espiga. La retirem del vas i la posem en un bol, la tapem i deixem llevar una estoneta més. Aquest cop anirà més ràpid.

5. Un cop a llevat per segona vegada, la retirem del bol i l'amassem amb la mà donant-li forma de bola, amb els dits li fem un forat al mig i l'anem estirant a poc a poc fins que ocupi tota la safata del forn. La pintem amb ou i decorem amb fruites, li posem sucre moll per sobre, el mullem amb les mans no ha excessivament moll només humit, també li podem posar ametlles laminades o pinyons. El deixem reposar mentre escalfem el forn  
Escalfem el forn a 200º dalt i baix

6. Un cop el forn calent el fornegem els primer 5 minuts a 200º i després abaixem la temperatura a 180º un 20-25 minuts més.

BON PROFIT!!









3 comentaris:

  1. Si el deixes reposar tota la nit, es posa a la nevera?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si, si pot posar pero jo, el vaig deixar dins del vas a temperatura ambient

      Elimina
  2. Mmmmm...m'imagino la seva textura i la seva oloreta! Ah! I m'encanta veure quan les masses "s'escapen i aixequen" la tapa de la Thermomix...
    Petonets i Feliç 2018!
    Olga

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.