El dijous llarder, botifarra, botifarra, el dijous llarder botifarra menjaré! i com no també coca de greixons o llardons típica del dijous gras (com és diu a Catalunya) a partir d'aquest dijous és conten set setmanes que són les que pertanyen a la quaresma i ja serem a Setmana Santa.
INGREDIENTS:
100 gr de sucre
200 gr de mantega de porc (llard)
200 gr de greixons
100 gr de llet
100 gr d'aigua
400 gr de farina
20 gr de llevat de forner (fresc)
50 gr de pinyons
1 pessic de sal
1 cullerada de matafaluga o canyella
PREPARACIÓ:
1. Posem l'aigua, la llet i el pessic de sal al vas, programem 1 minut, 37º, velocitat 2. Afegim 50 gr de mantega de porc, el llevat, la farina, 50 gr de sucre i ho treballem 2 minuts a velocitat espiga. A continuació afegim a poc a poc a velocitat espiga la mantega de porc restant per el bocal fins veure-ho tot ben unit.
2. Retirem la meitat de la massa del vas i incorporem els greixons i la matafaluga (la meva en gra) i programem 4 segons a velocitat 5. Afegim l'altre meitat de la massa i programem 15 segons a velocitat espiga.
3. Precalentem el forn a 180 º
4. Trèiem la massa del vas i li donem forma de coca, deixant-la de 1.5cm de gruix (en surten dues de primes), li posem el sucre, els pinyons pel cim i la posem a coure al forn uns 20-25 minuts.
M'agradat molt com l'has fet, la coca de llardons m'agarada molt.
ResponEliminaPatonss
Amb el que m'agrada la coca de llardons!!! De tant en tant anem a Olot i comprem en una fleca molt coneguda, però aquesta es veu boníssima, la farem segur. Ptons
ResponEliminaSi, si molt bona la veritat és que ja no en queda ni un tall, a mi també m'ha sorprés el resultat.
ResponEliminaBones Judith, perdona per no haver-te dit res però com tothom vaig una mica de cul. Espero poder fer la coca demà o dijous, fa una pinta increïble. Ja t'explicaré. Ah! Felicitats per el bloc és genial. Ah i per la thermomix que ja fa un any que la tinc. Petonets!
ResponEliminaJudith, aquesta coca m'ha recordat la que menjavem a casa!!! :) Gracies per la recepta!! :)
ResponEliminaT'ha quedat genial!!
Petons
la coca de llardons és la preferida del meu marit, boníssima! gràcies per la recepta!
ResponEliminaUs he dir a totes que és boníssima i moltes gracies pels vostres comentaris.
ResponEliminaMe encanta. Un aspecto muy muy tentador.
ResponEliminaBesos.
Judith, una pregunta... la farina que vas fer servir era normal o de força?
ResponEliminaMerci! :)
De força Mercè, peró crec que amb farina normal o de rebosteria també pot anar bé.
ResponEliminaLa coca de llardons es la meva preferida, m’apunto la recepta provaré de fer-la.
ResponEliminaUn peto
Judith, saps què? Ja l'he feta!! :D
ResponEliminaEra boníssima!! Moltíssimes gràcies!! :) No et pots imaginar com n'he gaudit!!
La meva mare em va fer un paquet i m'hi va afegir el llard, els greixons, la matafaluga i els pinyons! :p
Petons!
Un bloc recomenat per la Mercè, no podia passar per alt, i amb motiu !! ...Felicitats, per aquesta espectacular coca de llardons, i per aquest magnífic bloc.
ResponEliminaMoltes gràcies Mercè
ResponEliminaStHilari moltes gracies tú també
Quina pinta més bona de coca. La provaré a fer, doncs com a la Mercè també li ha quedat tan bona.
ResponEliminaFelicitats pel teu bloc.
Una abraçada,
Vinc de la cuina de la Mercè, acabo de descobrir el teu bloc i m'encanta! així que ens anirem "veient".
ResponEliminaAquesta coca de llardons ja l'he anotada i la penso fer ben aviat...
Molts petons!
aquest cap de setmana he fet la teva coca, espectacular! en uns dies la penjaré al meu bloc. Gràcies per compartir una recepta tan bona.
ResponEliminapt!
Que rica tiene que haber salido, me gusta mucho cómo te ha quedado. Un fuerte abrazo, Teresa
ResponElimina