Un berenar genial, a les meves filles els hi encanta, xucat amb "nocilla" amb mantega i pernil dolç, etç.. Aquesta massa surt molt bé, proveu-la!
INGREDIENTS:
(per 1 kg)
250 gr de llet
50 gr de mantega
50 gr de sucre (jo 60gr)
1 culleradeta de sal
30 gr de llevadura de forner
30 gr de llevadura de forner
500 gr de farina (millor de força)
PREPARACIÓ:
1. Posem al vas la llet, la mantega, el sucre, i la sal. Programem 2 minuts, 37º velocitat 2.
2.Afegim el llevat i remanem uns segons a velocitat 4. Incorporem la farina i berregem 15 segons a velocitat 6 i ha continuació programem 3 minuts velocitat espiga. (la massa té de quedar unida com una bola, si ens queda enganxada pel vas vol dir que li falta farina, i si queda com grumois vol dir que li falta líquid en aquest cas una mica de llet)
3. Posem la massa en motlles, li donem forma i la pintem amb llet, en surten molts jo n'he fet de dos maneres tipu panet i de motlle. La deixem llevar fins que dobli el seu volum, la tapem amb un drap de cuina perque no perdi l'escalfor.
PRECALENTEM EL FORN A 200º
4.Un cop la massa a llevat la posem a coure al forn durant 30 minuts més o menys, quan veiem que està doradeta del cim ja la podrem treure, la tornem a pintar amb llet i la desmotllem la deixem refredar i ja estarà llesta per consumir.
Nota: Es important que quan la treiem del forn la desmotllem perque si no ens quedarà húmida.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.