dilluns, 3 d’agost del 2009

COCA DE SANT JOAN







BONISSIMA....




un postre típic de la revetlla, jo aquest cop l'he fet per anar a un sopar familiar, crec que és fàcil de fer, agrada a tothom i fàcil de transportar d'un lloc a l'altre, us deixo la recepta s'ha de respectar el temps de llevat, perque sino no ens quedarà esponjosa.


ESPERO QUE US AGRADI






INGREDIENTS:




200 ml de llet


350 gr de farina de força o reposteria


30 gr de llevat de forner


La pell d'una llimona


50 gr de mantega


1 ou


150 gr de fruita confitada variada, crema pastissera


50 gr de pinyons


2 cullerades soperes de sucre


1/2 culleradeta de sal


1 culleradeta de sucre vainillat






PREPARACIÓ:




1. Ratllem la pell de la llimona 1 minut velocitat 5-10 progressiva.


2. Posem al got la llet, la sal, el sucre vainillat, la mantega 1 minut, 37º, velocitat 2 1/2.


3. Afegim l'ou i el llevat i barregem uns segons a velocitat 3.


4.Posem la farina i programem 15 segons velocitat 6, a continuació programar 2 minuts a velocitat espiga, passat el temps afegim les dos cullerades de sucre i tornem a programar la velocitat espiga fins que veiem que el sucre està ben unit a la massa.


5. Posem paper vegetal al forn i estirem la massa ben fina, la tapem a mb un drap i la deixem reposar a temperatura ambient fins que hagi doblat el seu volum.




PRECALENTEM EL FORN A 180º




6. Adornem la coca amb les fruites i la crema, posem sucre pel cim (jo mullat amb anis) i els pinyons, l'introduim al forn durant 30 minuts.




Nota: jo vaig preparar la crema pastisera del llibre bàsic el dia abans, així sempre guanyes temps a l'hora de preparar-la. (La vaig posar en una màniga pastissera, així és més fàcil per fer els adornos)









Amb cru



















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.