dimecres, 14 d’octubre del 2009

PILOTA O PILOTILLES


Pilota del caldo
Ja sé que és una tonteria penjar aquesta recepta perque tothom sap com preparar una pilota, peró he pensat que ara bé el temps de l'escudella i carn d'olla, també del rostit de les festes i segur que ens pot treure d'algún "apuro" tenir aquesta recepta a mà. Jo era d'aquelles persones que sempre la comprava a la carnisseria, peró m'en vaig donar compte que amb la thermomix és molt ràpida de preparar i molt més bona.

INGREDIENTS:

500 gr de carn picada sense amanir
50 gr de pernil salat tallat a daus
2 gra d'all
julivert fresc o sec
1 ou
pa sec (4 talls de baguette)
sal i pebre


PREPARACIÓ:

1. Posem el pa amb els grans d'all i el julivert i el trinxem 20 segons velocitat progressiva 5-10. Treiem i reservem

2. Posem el pernil i trinxem 10 segons velocitat progressiva 5-10.

3. Afegim la carn, l'ou, el pa ratllat , pebre i sal amb compte que el pernil ja és salat, i programem 30 segons, vas tancat, velocitat espiga.

4. Treiem del vas i l'enfarinem donant-li forma.

Nota: Tant és pot utilitzar com a pilota pel caldo, com per pilotilles per fer rostides amb vedella i bolets, també per farcir un pollastre en aquest cas i afegiriem bolets i olives, algunes vegades també n'he fet hamburgueses.

Us deixo un pas a pas:




















3 comentaris:

  1. Moltes gràcies per la recepta, vivint en França s'agraeix trobar receptes de la terreta!
    Gracies,David.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola David benvingut!
      Me'n alegro que et serveixi d'ajuda!

      Elimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.