Si voleu veure els de l'any passat cliqueu aquí
250 gr de sucre
la pell d'una llimona només la part groga (jo la pell de mitja)
300 gr d'ametlla marcona
50 gr de patata bullida o moniato
1 ou batut per pintar-los
Pinyons, ametlles picades, coco .... per arrebosar-los.
PREPARACIÓ:
1. Amb el vas ben sec posem els sucre a dins i el pulveritzem a 20 segons velocitat progressiva 5-10. Afegim la pell de la llimona i repetim l'operació.
2. Afegim les ametlles i programem 10 segons a velocitat 8.
3. Afegim la patata i programem 6 segons a velocitat 6.
4. Ho deixem reposar 12 hores a la nevera, tapat amb film perqué no ens quedi ressec.
Precalentem el forn a 180º
5. Anem fent boletes amb les mans untades amb ou batut i les anem arrebossant, les pintem amb ou i les posem a coure 15 minuts al forn. Mireu de no passar-vos amb el temps de cocció que sinó us quedaràn ametllats.
Nota: Si veieu que no us queda lligada la massa podeu posar-hi una clara d'ou junt amb la patata, després el rovell l'aprofiteu per pintar-los. Penseu que normalment quan ratllem les ametlles ja deixen anar una mica d'oli mireu de no passar-vos amb el temps de ratllat perquè sinó us quedarà la massa dura.
INGREDIENTS:
250 gr de sucre
la pell d'una llimona només la part groga (jo la pell de mitja)
300 gr d'ametlla marcona
50 gr de patata bullida o moniato
1 ou batut per pintar-los
Pinyons, ametlles picades, coco .... per arrebosar-los.
PREPARACIÓ:
1. Amb el vas ben sec posem els sucre a dins i el pulveritzem a 20 segons velocitat progressiva 5-10. Afegim la pell de la llimona i repetim l'operació.
2. Afegim les ametlles i programem 10 segons a velocitat 8.
3. Afegim la patata i programem 6 segons a velocitat 6.
4. Ho deixem reposar 12 hores a la nevera, tapat amb film perqué no ens quedi ressec.
Precalentem el forn a 180º
5. Anem fent boletes amb les mans untades amb ou batut i les anem arrebossant, les pintem amb ou i les posem a coure 15 minuts al forn. Mireu de no passar-vos amb el temps de cocció que sinó us quedaràn ametllats.
Nota: Si veieu que no us queda lligada la massa podeu posar-hi una clara d'ou junt amb la patata, després el rovell l'aprofiteu per pintar-los. Penseu que normalment quan ratllem les ametlles ja deixen anar una mica d'oli mireu de no passar-vos amb el temps de ratllat perquè sinó us quedarà la massa dura.
Siempre que los veo digo que los voy a hacer y todavía los tengo pendientes. Se ven deliciosos. A ver si con tu receta me animo.
ResponEliminaBesos
A ver si te animas, seguro que te salen de maravilla.
ResponEliminaHola Judith!!! muchísimas gracias por tus regalos son ESTUPENDOS. En unos días publicaré un post y te cuento más, ¿te parece?.
ResponEliminaMe encantan los panellets, hace años que los hago en NAVIDAD, no faltan nunca. Felicidades por tu blog y por el trabajo que haces.
Un beso desde Valladolid