dimecres, 28 d’octubre del 2009

PANELLETS

Per tots Sants?

Panellets, són uns postres típics de Catalunya, i molt fàcil només és necessita una mica de paciència per fer les boles, però si teniu mainada a casa els hi podeu dir que us ajudin, segur que s'ho passaran pipa. Aquestes fotos són dels panellets que vaig preparar l'any passat i són tirades amb el mòbil, no és veuen massa bé, quan tingui els d'aquest any fets, posaré les noves mentrestant podeu anar prenent nota per preparar-los.


INGREDIENTS:250 gr de sucre
la pell d'una llimona només la part groga (jo la pell de mitja)
300 gr d'ametlla marcona
50 gr de patata bullida o moniato
1 ou batut per pintar-los
Pinyons, ametlles picades, coco .... per farcir-los.

PREPARACIÓ:
1. Amb el vas ben sec posem els sucre a dins i el pulveritzem a 20 segons velocitat prograssiva 5-10. Afegim la pell de la llimona i repetim l'operació.

2. Afegim les ametlles i programem 10 segons a velocitat 8.

3. Afegim la patata i programem 6 segons a velocitat 6.

4. Ho deixem reposar 12 hores a la nevera, tapat amb film perqué no ens quedi resec.

Precalentem el forn a 180º

5. Anem fent boletes amb les mans untades amb l'ou batut i les anem farcint, les pintem d'ou pel cim i les posem a coure 10 minuts al forn.

Nota: si veieu que no us lliga podeu posar-hi una clara d'ou junt amb la patata, després el rovell l'aprofiteu per pintar-los.




2 comentaris:

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.