dissabte, 26 de desembre de 2009

TORRÓ DE "YEMA"




BON NADAL A TOTHOM!!!!


Aquest torró ja és un clàssic, cada any el preparo sobretot pel dia de nadal, és el que li agrada més a en David, i ja que és el seu aniversari, no pot faltar.



INGREDIENTS:


250 gr de sucre

4 cullerades soperes d'aigua (50gr + o -)

250 gr de farina d'ametlla

1 cullerada sopera de llet condensada

2 rovells d'ou

vainilla en pols



PREPARACIÓ:


1. Posem l'aigua i el sucre al vas i programem 5 minuts, 100º, velocitat 2.


2. Afegim l'ametlla i remanem 20 segons velocitat 2.


3. Incorporem la cullerada de llet condensada, els rovells, la vainilla en pols i tornem a remanar 20 segons a velocitat 2 i 1/2. Acabem d'unir els ingredients amb l'espàtula.


4. Ara programarem 50 segons, 90º, velocitat 1. Quan veiem que que és desenganxa de les parets del vas ja estarà a punt.


5. Encapsem i amb les mans húmides li anem donant forma. El deixem reposar millor d'un dia pel altre.


6. Abans de servir-lo primer el cremem amb sucre d'un costat(el que quedarà a sota) i desprès per l'altre cara el cremarem amb una crema de "yema" i sucre.



US DEIXO UN PAS A PAS.



Nota: Com és prepara la crema de Yemas. Posem 100 ml d'aigua dins del vas amb 100 gr de sucre i programem 13 minuts, temp Varoma, velocitat 1. Deixem refredar aquest almibar. En un vol posem 6 rovells d'ou i cullerada d'aigua amb una forquilla punxem els rovells i remanem afegim l'almibar i anem remanant fins veure-ho tot incorporat. Tornem a posar aquesta mescla dins del vas i porgramem 11 minuts, 90º, velocitat 1, sense posar el cubilet perqué evapori.
Aquesta crema serveix per cubrir pastissos i per farciments.



















1 comentari:

  1. Els torrons de yema son els meus preferits i aquest te una pinta impresionant.
    Besets y bones festes.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.