dissabte, 20 de febrer del 2010

NÚVOLS DE GELATINA "COTÓ"


Sorprenent!!
Aquí són més coneguts com a cotóns, aquestes xuxes toves amb gust de maduixa, són boníssims, i tampoc són gèns complicats d'elavorar. Demà diumenge tenim una calçotada i com que portem molta mainada m'ha fet gràcia preparar aquests cotóns, no és la primera vegada que els faig, per la festa d'aniversari de les meves filles també en vaig fer, el que no m'acabo de decidir és canviar de gust són tant bons de maduixa...
font: Llibre simplemente espectacular con Thermomix
INGREDIENTS:
2 sobre de gelatina neutra royal (en pols)
200 gr d'aigua
300 gr de sucre
1 sobre de gelatina de fruites + 1 cullerada en total 100gr (gust a escollir, jo de maduixa)
sucre glaç per rebossar
PREPARACIÓ:
1. Posem en el vas els sobres de gelatina neutra, l'aigua i el sucre, programem 5 minuts, 100º, velocitat 2.
2. Incorporem el sobre de gelatina de fruites (80 gr) + 1 cullerada de l'altre sobre (20 gr) i mesclem 10 segons a velocitat 4.
3. A continuació programem 5 minuts, 100º, velocitat 2.
4. Ho deixem refredar a dins del vas ( jo 4 hores). Un cop sigui ben freda, programem 6 minuts a velocitat 5 i 1/2. (jo li faig uns talls amb un ganivet al voltant de les ganivetes, perquè la gelatina queda tant dura que li costa molt d'arrencar)
5. Aboquem aquesta mescla en motlles individuals o en un motlle rectangular gros si pot ser de silicona millor, si no el tindreu de forrar amb paper film perquè no els podrieu desmotllar. ho deixem reposar 12 hores.
6. Desmotllem tallem a daus petits i rebossem amb els sucre glaç.







Us deixo un pas a pas:










queda una consistència bastant líquida





posem en motlles individuals o no







Ja veieu que si ho feu en motlles de silicona és desmotlla molt bé.











9 comentaris:

  1. Que bons, jo tinc una altre recepta, però aquesta la tastarem, gràcies. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  2. Qué golosina más estupenda para los niños.
    Un besito.

    ResponElimina
  3. Acabo de conéixer el teu blog i m'aha agradat molt, t'aniré seguint!! Per cert les receptes per thermomix són per la th21 o th23?

    ResponElimina
  4. Hola! T'acabo de descobrir a través del blog de la Merce de cuina per llaminers... tens receptes que són una passda! La focaccia, la coca de llardons i aquestes esponges mateixes... aquí hi tinc feina per dies :)

    ResponElimina
  5. Cristina, les receptes són per la 31, peró les pots fer amb la 21 sense cap problema, l'únic que canvia són els temps de triturat i la temperatura la 21 comença a 40º i la 31 a 37º.


    Gemma, m'agrada molt que em visitis!!!

    ResponElimina
  6. Holaa!!! Jo igual que la Gemma, t'acabo de descobrir a través de la Merçè!!! Però quina cosa més bona, llàstima que encara no tinc la thermomix!!! Haurè de fer un pensament!!!
    En el teu bloc m'hi haurè de dedicar un cap de setmana!!!

    ResponElimina
  7. Jo no tinc la thermomix, es poden fer de forma tradicional?
    Petons

    ResponElimina
  8. Remena nena, la Mercè és un sol, Benvinguda!!!

    Fem un mos, si tindràs d'escalfar l'aigua en un cassó fondre les gelatines, la deixes refredar en un motlle de silicona (sempre van mes bé per demotllar)un cop cuallada la talles a trossets i en un vol amb unes varilles de montar nata, les vas montant, és una mica lent tindràs de tenir pàciencia, un cop et dobli el seu volum i canvii de color ja les podràs posar en motlles i deixar-les reposar 12 hores perque torni a quedar cuallat, el demès tot igual.
    espero haver-te ajudat.

    Petons

    ResponElimina
  9. és genial això de fer llaminadures a casa, t'han quedat molt bé.
    pt!

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.