dissabte, 27 de març del 2010

BRUNYOLS DE QUARESMA

No fa falta que us presenti aquesta recepta, aquests brunyols són típics d'aquestes diades, espero que la poseu en pràctica i que en gaudiu, són molt bons.
Bona Setmana Santa a tothom!!!


INGREDIENTS:

500 gr de farina de força
40 gr de llevat fresc
25 gr de matafaluga
10 gr de xiliantre (aquesta espècia fa que no ens quedin oleiosos)
100 gr de sucre
3 ous
80-100 gr de llet
la pell de 1 llimona ratllada
30 gr de anís (del mono, maria brizard)
50 gr de greix de porc
Oli de girasol per fregir


PREPARACIÓ:

1. Ratllem la pell de la llimona amb el sucre a velocitat 5-10 progressiva.

2. Posem la llet, el greixels ous, l'anís, la matafaluga i el ciliantre en el vas, programem 1 minut, 37º, velocitat 3.

3. Afegim la farina, el llevat esmicolat i programem 3 minuts, velocitat espiga. Reservem aquesta massa en un vol fins que hagi doblat el seu volum.

4. Escalfem oli en un caçó i anem fregint petites porcions, un cop fredes les empolsem amb sucre fi.

Nota: A mi m'en van sortir 65 unitats.












8 comentaris:

  1. Ostres tu, això són uns bunyols de reglament, quina preciositat i quin bé de déu. Bona setmana santa a tu també. Petons i fins la tornada.

    ResponElimina
  2. M'encanten els bunyols, a casa sempre faig els de vent, però d'aquests també me'n menjaria uns quants :)
    Bona Setmana Santa a tu també!

    ResponElimina
  3. Qué ricosssssss, aquí después de los de calabaza de fallas ya no se hacen más bunñuelos, con lo que me gustan!!!!!
    Un besito

    ResponElimina
  4. Uns auténtics brunyols de l'empordà, t'han quedat de luxe, felicitats.
    Bona setmana santa. Petonets

    ResponElimina
  5. Te han quedado estupendos! Me encantan los buñuelos, no me canso de comerlos. saludos

    ResponElimina
  6. ohhhhhhhhhhhhhhh!! Aquest bunyols estan demanant una queixelada però ja!!
    Bona setmana santa!!

    ResponElimina
  7. Jo fa molts dies que tinc els bunyols fets, fotografiats, menjats i digerits, però no trobo el moment de pujar la recepta :-O

    ResponElimina
  8. Surfzone, donc vinga que és ara el moment de menjar-los, tinc ganes de veure els teus.

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.