dilluns, 17 de maig del 2010

FOCACCIA DE CEBA

Avui us deixo una focaccia de ceba, ja sabeu que les focaccia són coques de pa aromatitzades, amb espècies, romaní, orenga, ceba, sobrassada...... el seu origen és italià. a mi m'agrada molt preparar-les perquè no són gens complicades i tampoc necessiten massa temps per llevar.

INGREDIENTS:

per la massa:
200gr d'aigua
400 gr de farina de força
50 gr d'oli d'oliva
20 gr de llevat fresc o 1 sobre de deshidratat (vaihné)
1 culleradeta de sal

per el farcit:

250 gr de ceba tendra
50 gr d'aigua
100 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal gruixuda

PREPARACIÓ:

1. Posem al vas l'aigua i oli, escalfem 1 minut 37º, velocitat 1.

2. Afegim el llevat i remanem 10 segons a velocitat 4 per desfer-lo. A continuació afegim la farina, la sal i remenem 30 segons a velocitat 6.

3. Ara programem 30 segons a velocitat espiga. Retirem del vas i la deixem reposar 30 minuts dins d'una bossa de plàstic.

precalentem el forn a 220º

4. Ara prepararem el farcit, posarem la ceba, l'aigua, l'oli i la sal gruixuda i triturarem 4 segons a velocitat 4. Ens tenen de quedar els talls de ceba grossets.

5. A la safata del forn i posarem un bon raig d'oli l'escamparem i estirarem la massa al damunt deixant-la d'un centimetre de gruix, i posem el farcit pel cim i la deixem reposar 20 minuts.
Desprès l'enfornem 25 minuts a 220º, fins veure-la ben rosseta.


BON PROFIT!!!!










14 comentaris:

  1. A casa també ens agrada molt la focaccia i es pot fer de tantes coses que et resol un sopar ràpidament. T'ha quedat genial.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Preciosa aquesta focaccia! La faré per sopar, m'has animat a preparar-la avui mateix!

    ResponElimina
  3. Tinc que probar de fer aquesta focaccia, mai i fet una.
    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Jo crec que la focaccia és un dels millors invents de la humanitat, ves que et dic!! La teva és del tot genial.

    ResponElimina
  5. Judith, a nosaltres també ens encanta la focaccia. I se'n poden fer tantes variants que no te'n canses mai, oi?
    Petons!

    ResponElimina
  6. Qué apetecible!!!! con una cervecita bien fresca y a disfrutar.
    Un besito

    ResponElimina
  7. Quina bona pinta, Judith! Jo no l'he provat mai i com que està al llibre de receptes de pa que estic tastant aquests dies també en faré algun dia d'aquests. La teva, de ceba, té un bona pinta...!!!!
    Una forta abraçada guapa!

    ResponElimina
  8. Mira nunca he hecho ninguna focaccia y ya es hora pq veo la que has hecho ahora mismo y se me hace la boca agua, ajajaj. Tomo nota de tu receta a ver si la practico pronto ejej. besitos guapa...

    ResponElimina
  9. Hola Judit m'agrada molt la coca de ceba però la focaccia no l'he provat, segur qeu m'agrada molt
    petons

    ResponElimina
  10. veig tantes focaccies per tot arreu que crec que estic obligada a fer-ne una... aviat, molt aviat! i de ceba... hmm... no puc creure que quan era petita no m'agrades la ceba... mare meva! en fi, una pintassa increible!

    ResponElimina
  11. quina textura més bona té aquesta focaccia, es veu deliciosa!

    ResponElimina
  12. Te ha quedado divinaaaaa wapa , en casa nos gusta muxo la focaccia ,me guardo tu receta para probarla.
    Aunque sea con retraso Felicidades por el cumpleblog, la galleta xxl se ve divinaaaaaa.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  13. A nosaltres també en encanta la focaccia. La teva t'ha queda't genial!!!

    ResponElimina
  14. Coincideixo totalment amb tu: és fàcil de fer i amb poca estona ho tens, no cal que llevi i es menja molt i molt bé :-)

    ResponElimina

Moltes gràcies per compartir amb mi la teva opinió.