Avui us deixo una focaccia de ceba, ja sabeu que les focaccia són coques de pa aromatitzades, amb espècies, romaní, orenga, ceba, sobrassada...... el seu origen és italià. a mi m'agrada molt preparar-les perquè no són gens complicades i tampoc necessiten massa temps per llevar.
INGREDIENTS:
per la massa:
200gr d'aigua
400 gr de farina de força
50 gr d'oli d'oliva
20 gr de llevat fresc o 1 sobre de deshidratat (vaihné)
1 culleradeta de sal
per el farcit:
250 gr de ceba tendra
50 gr d'aigua
100 gr d'oli d'oliva
1 culleradeta de sal gruixuda
PREPARACIÓ:
1. Posem al vas l'aigua i oli, escalfem 1 minut 37º, velocitat 1.
2. Afegim el llevat i remanem 10 segons a velocitat 4 per desfer-lo. A continuació afegim la farina, la sal i remenem 30 segons a velocitat 6.
3. Ara programem 30 segons a velocitat espiga. Retirem del vas i la deixem reposar 30 minuts dins d'una bossa de plàstic.
precalentem el forn a 220º
4. Ara prepararem el farcit, posarem la ceba, l'aigua, l'oli i la sal gruixuda i triturarem 4 segons a velocitat 4. Ens tenen de quedar els talls de ceba grossets.
5. A la safata del forn i posarem un bon raig d'oli l'escamparem i estirarem la massa al damunt deixant-la d'un centimetre de gruix, i posem el farcit pel cim i la deixem reposar 20 minuts.
Desprès l'enfornem 25 minuts a 220º, fins veure-la ben rosseta.
BON PROFIT!!!!
A casa també ens agrada molt la focaccia i es pot fer de tantes coses que et resol un sopar ràpidament. T'ha quedat genial.
ResponEliminaPetonets
Preciosa aquesta focaccia! La faré per sopar, m'has animat a preparar-la avui mateix!
ResponEliminaTinc que probar de fer aquesta focaccia, mai i fet una.
ResponEliminaUna abraçada
Jo crec que la focaccia és un dels millors invents de la humanitat, ves que et dic!! La teva és del tot genial.
ResponEliminaJudith, a nosaltres també ens encanta la focaccia. I se'n poden fer tantes variants que no te'n canses mai, oi?
ResponEliminaPetons!
Qué apetecible!!!! con una cervecita bien fresca y a disfrutar.
ResponEliminaUn besito
Quina bona pinta, Judith! Jo no l'he provat mai i com que està al llibre de receptes de pa que estic tastant aquests dies també en faré algun dia d'aquests. La teva, de ceba, té un bona pinta...!!!!
ResponEliminaUna forta abraçada guapa!
Mira nunca he hecho ninguna focaccia y ya es hora pq veo la que has hecho ahora mismo y se me hace la boca agua, ajajaj. Tomo nota de tu receta a ver si la practico pronto ejej. besitos guapa...
ResponEliminaHola Judit m'agrada molt la coca de ceba però la focaccia no l'he provat, segur qeu m'agrada molt
ResponEliminapetons
veig tantes focaccies per tot arreu que crec que estic obligada a fer-ne una... aviat, molt aviat! i de ceba... hmm... no puc creure que quan era petita no m'agrades la ceba... mare meva! en fi, una pintassa increible!
ResponEliminaquina textura més bona té aquesta focaccia, es veu deliciosa!
ResponEliminaTe ha quedado divinaaaaa wapa , en casa nos gusta muxo la focaccia ,me guardo tu receta para probarla.
ResponEliminaAunque sea con retraso Felicidades por el cumpleblog, la galleta xxl se ve divinaaaaaa.
Bicos mil wapa.
A nosaltres també en encanta la focaccia. La teva t'ha queda't genial!!!
ResponEliminaCoincideixo totalment amb tu: és fàcil de fer i amb poca estona ho tens, no cal que llevi i es menja molt i molt bé :-)
ResponElimina